Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Πομάκοι Ξάνθης: Μας προσβάλλει ο Τσαβούσογλου με το «τουρκική μειονότητα»

Σε παιχνίδι εντυπώσεων για τη Θράκη αναμένεται να επιδοθεί ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψη του αύριο στην Κομοτηνή, μία ημέρα πριν τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο κ. Δένδιας υπενθύμισε άλλωστε κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα ότι η Συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται ρητά σε μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, όπως και σε ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη (την οποία ως γνωστό το τουρκικό κράτος την εξανάγκασε να εγκαταλείψει τις εστίες της).

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική «Σαμπάχ», η Άγκυρα θα βάλει στο τραπέζι: ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, Κυπριακό, την δήθεν «υποστήριξη της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις, μεταναστευτικό, διάσκεψη για Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τη δήθεν τουρκική «μειονότητα»  στη Θράκη. 

Επιμένουν δηλαδή στο αφήγημά τους, «ξεχνώντας» ότι μιλάμε για Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες! 

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης, Εμινέ Μπουρουτζή, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, μιλώντας στο Star.   

«Τι θα λέμε τα αυτονόητα; Άλλο η θρησκεία, άλλο αυτό που προσπαθούν να μας αποκαλούν. Όταν λένε για «τουρκική μειονότητα μας προσβάλλουν. Αυτό δεν υπάρχει». 

Όσον αφορά την επίσκεψη στη Θράκη, η κυρία Μπουρουτζή, δήλωσε: «Είμαστε μία ελεύθερη χώρα. Ας πάει όπου θέλει». 

πηγή star.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη