Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Πουλιλίος παντού… Με γραφεία σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα, δίπλα στους πολίτες του Β. Έβρου η αντιπεριφέρεια Έβρου

Το στοίχημα της εξωστρέφειας και της άμεσης επαφής με τους πολίτες θέλει να κερδίσει η νέα περιφερειακή αρχή ΑΜΘ μικραίνοντας και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά την απόσταση ανάμεσα τους. Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης προεκλογικά είχε μιλήσει πολλές φορές για την αλλαγή στην νοοτροπία αυτή λέγοντας πως οι πολίτες σε κάθε περιφερειακή ενότητα θα πρέπει να κατανοήσουν τον ρόλο της περιφέρειας και τι μπορεί να κάνει γι΄ αυτούς, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει το περιφερειακό όργανο να έρθει πιο κοντά στον πολίτη, κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να τον κάνει «συνομιλητή» του σε κάθε επίπεδο.  

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κίνηση της λειτουργίας γραφείων στο Β. Έβρο της αντιπεριφέρειας και συγκεκριμένα σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα, εξάλλου είναι γνωστό, ότι ο Έβρος σε χιλιομετρική απόσταση είναι ο πιο μεγάλος νομός της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε προσβασιμότητα και δυσκολίες καθημερινότητας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Πουλιλιός γνωστοποίησε την πρόθεση της περιφέρειας να προχωρήσει προς σε αυτήν την κατεύθυνση και μάλιστα αναζητώντας και τους ανάλογους χώρους. Στο Διδυμότειχο ένα κτήριο που θα μπορούσε να στεγάσει το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, είναι το πρώην επαρχείο Β. Έβρου και στην Ορεστιάδα οι εγκαταστάσεις του κτηρίου της παλιάς νομαρχίας.

Τα δύο αυτά σημεία τα επισκέφτηκε, ο κύριος Πουλιλίος για να δει από κοντά, αν όντως θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας, ώστε το συντομότερο δυνατό να προγραμματίσουν οι ανάλογες παρεμβάσεις για να είναι επισκέψιμο και για τους πολίτες, στα οποία κτήρια σημειώνεται, πως δεν θα συναντούν μόνο τον αντιπεριφειάρχη Έβρου, αλλά και τον περιφερειάρχη και τους άλλους αντιπεριφερειάρχες.

«Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ότι αυτό θα κάνουμε πράξη, με τον περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες να δέχονται το κοινό στις δυο πόλεις, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της καθόδου στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή», τόνισε ο κύριος Πουλιλιός, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι με αυτόν τον τρόπο θα αμβλυνθεί το αίσθημα αδικίας που νιώθουν οι κάτοικοι σε Διδυμότειχο και  Ορεστιάδας λόγω και της απόστασης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη