Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

“Πράσινο φως” από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο δήμο Αλεξανδρούπολης για το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Ακόμη μια ευκαιρία δίνεται στο δήμο Αλεξανδρούπολης μέσα από τα νέα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Συνολικά τρεις δήμοι, η Αλεξανδρούπολη, το Παγγαίο και το Πέραμα, θα μπορούν να υλοποιήσουν μια σειρά από έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής σε αυτές τις πόλεις. Σχέδια τα οποία ενέκρινε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου.

Σύμφωνα, με τις αποφάσεις αυτές, οι τρεις δήμοι αποκτούν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τα σχέδια δράσεων που έχουν υποβάλει, υλοποιώντας παρεμβάσεις που προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα και την προσβασιμότητα για όλους, με φιλικό αποτύπωμα προς το περιβάλλον.

 «Το όραμά μας για ανθρώπινες πόλεις υλοποιείται μέσα από τα ΣΒΑΚ και παραμένει κοινός μας στόχος η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και του περιβάλλοντος. Μέσα από έναν ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό, ενισχύουμε την ανάπτυξη της μικροκινητικότητας και των ποδηλατοδρόμων, καθώς και της διασύνδεσης των μέσων μεταφοράς, με στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας και τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε όλους», είπε ο κύριος Οικονόμου.

Τα σχέδια των δήμων Αλεξανδρούπολης, Παγγαίου και Περάματος, έρχονται να προστεθούν σε μια λίστα περιοχών που συνεχώς διευρύνεται. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα ΣΒΑΚ συνεκτιμώνται στρατηγικά κείμενα και εθνικές πολιτικές που αφορούν, ιδίως, την ανάπτυξη των μεταφορών, την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, την οδική ασφάλεια και την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, τις στρατηγικές και κατευθύνσεις του ολοκληρωμένου χωρικού σχεδιασμού και αστικής αναζωογόνησης, καθώς και της συνεργατικής και κυκλικής οικονομίας για τα θέματα μεταφορών.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email