Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

“Πράσινο φως” για την χρήση καρφιών στα οχήματα των διακινητών που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα

Με έγγραφό της η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αλεξανδρούπολης δίνει το «πράσινο Φως» για την χρήση καρφιών στο οδόστρωμα για τα οχήματα των διακινητών που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Όπως αναφέρεται σε αυτό “Η χρήση της έσχατης λύσης μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημίας στα ελαστικά των προς επίτευξη αναγκαστικής ακινητοποίησης του κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση επιβεβλημένη”.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης μετά και την από 4/8/2023 επιστολή του κ. Παράσχου Παπαδάκη προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης για το νομικό πλαίσιο χρήσης καρφιών ως μέτρο αντιμετώπισης των λαθροδιακινητών που κινούνται ανάποδα στην Εγνατία Οδό, ο ίδιος αναφέρει:

«Τόσο με την παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης (ο οποίος προς τιμή του κινητοποιήθηκε  άμεσα) αλλά και της υπ’αριθ. 5/2004 γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το κατάπτυστο αφήγημα του Υπουργείου προστασίας του πολίτη ότι δήθεν δεν είναι σύννομη η χρήση καρφιών διότι δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο, αποδημείτε πλήρως και ξεγυμνώνονται πολιτικά ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη αλλά και ο Υπουργός μεταφορών & υποδομών.

Αναμένουμε τώρα την προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού από το Υπουργείο και σε περίπτωση που δεν το κάνουν οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ!»

Δείτε το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αλεξανδρούπολης:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη