Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Προβληματίζουν οι παραιτήσεις λιμενικών στη Σαμοθράκη – Ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό από τον βουλευτή του Έβρου Πάρη Παπαδάκη

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πρέπει να επιληφθεί του θέματος, ώστε να σταματήσει η «αιμορραγία» του προσωπικού στο λιμενικό τμήμα της Σαμοθράκης, κατάσταση που αν δεν εξομαλυνθεί θα οδηγήσει σε τεράστια προβλήματα. Οι παραιτήσεις που προκύπτουν συχνά και που προκαλούν δυσλειτουργίες, φαίνεται να προέρχονται από την καθυστέρηση των ετήσιων τακτικών μεταθέσεων, που οδηγούν στην πολυετή παραμονή υπαλλήλων του λιμενικού στο ακριτικό νησί, με το καθεστώς των μεταθέσεων να μπαίνει υπό αμφισβήτηση, αφού με αυτόν τον τρόπο παλιοί και νέοι λιμενικοί οδηγούνται σε μια κατάσταση «χαοτική».

Το θέμα των παραιτήσεων «φέρνει» στη βουλή με σχετική ερώτηση προς τον κύριο Στυλιανίδη ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης, ρωτώντας συγκεκριμένα:

Κύριε Υπουργέ,

«Όπως ενημερωθήκαμε, προβληματισμός παρατηρείται στο Λ. Σ. της Αλεξανδρούπολης, κατόπιν ομαδικών παραιτήσεων νέων υπαλλήλων από τη Σαμοθράκη, λόγω της ανασφάλειας που προκαλούν οι μη τακτικές ετήσιες μεταθέσεις. Επιπρόσθετα, η σοβαρότητα της αναφερόμενης κατάστασης φαίνεται και σε δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι «…έτσι δημιουργείται τεράστια αρρυθμία στη λειτουργία της υπηρεσίας στο νησί». Επί του θέματος, όπως διατυπώθηκε, σας μεταφέρουμε τη βασική πτυχή της γενεσιουργού αιτίας, η οποία είναι ότι «.το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι λιμενικοί με 20 χρόνια προϋπηρεσίας παρέμεναν στο νησί 6 χρόνια, ενώ το ελάχιστο όριο παραμονής είναι τα 2. Η πρόσφατη ενίσχυση με 17 άτομα προσωπικό βοήθησε στο να πάρουν απόσπαση 8 από αυτούς σαν μια προσωρινή λύση, αλλά όλο αυτό μαζί με το γεγονός ότι οι θέσεις αυτές δεν ελευθερώνονται, ώστε να έρθουν νέοι συνάδελφοι, οδηγεί σε μια χαώδη κατάσταση που αποτρέπει τους νέους λιμενικούς να μείνουν στο νησί».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως προβείτε στις ανάλογες ενέργειες, ώστε να ομαλοποιηθεί το σύστημα των μεταθέσεων, το οποίο αφορά τη Σαμοθράκη, προκειμένου να αποφευχθεί υποβάθμιση των υπηρεσιών του Λ. Σ. στο νησί, καθώς και της ζωής του προσωπικού του;»

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι αυτό το θέμα δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί, καθώς και πριν από τρεις μήνες η αναστάτωση ήταν επίσης έκδηλη στο προσωπικό του λιμενικού σώματος στην Αλεξανδρούπολη, μετά από τις ομαδικές παραιτήσεις των νέων υπαλλήλων από την Σαμοθράκη, λόγω της ανασφάλειας που τους προκαλούν οι μη τακτικές ετήσιες μεταθέσεις.

Μάλιστα οι λιμενικοί το πρόβλημα αυτό το είχαν θέσει και με σχετικό έγγραφο τους, προς τη διοίκηση, υποστηρίζοντας, ότι έτσι προκύπτει μεγάλη αρρυθμία στη λειτουργία της υπηρεσίας στο νησί και υποστηρίζοντας, πως αν δεν ομαλοποιηθεί το σύστημα των μεταθέσεων θα υπάρξει δυναμική αντίδραση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη