Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Προχωρά το απαιτητικό και εντυπωσιακό έργο της αξιοποίησης και ανάδειξης των αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες που αφορούν στην αποθήκη 3 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με την μετατροπή της, σε ένα άκρως εντυπωσιακό και σύγχρονο χώρο κινηματοθεάτρου, εμβαδού 507τμ. Το έργο συνολικά βρίσκεται στην τελική του ευθεία και στο διάστημα αυτό, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή γίνονται εργασίες στο συστήματα ψύξης – θέρμανσης, εργασίες κατασκευής της σκηνής, των καμαρινιών και στον πάνω όροφο εργασίες στους βοηθητικούς χώρους και χώρους προβολής.

Υπενθυμίζεται, πως τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται να έχει γίνει η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των αποθηκών του ΟΣΕ, μετά και τη δεύτερη, κατά σειρά, παράταση προθεσμίας, που ζήτησε και πήρε η εταιρεία που έχει αναλάβει το απαιτητικό και μεγάλο έργο της ανάδειξης-αξιοποίησης των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης των αποθηκών 1-3 σε έκθεση πώληση – κινηματοθέατρο και την ανέγερση νέου κτιρίου στη θέση 2 με χρήση συνάθροισης κοινού (χώροι εστίασης-καφέ).

Η σύμβαση για το έργο είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2019 και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί 3 χρόνια μετά. Ωστόσο, πέρσι δόθηκε παράταση ως τον Νοέμβριο του 2023, ενώ στο νέο αίτημα για παράταση ως τον Απρίλιο του 2024, ο ανάδοχος επικαλέστηκε λόγους που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες των προηγούμενων μηνών (καύσωνας, παγετός, βροχοπτώσεις) που είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκτελεστούν εργασίες συνολικά για 149 μέρες.

Το έργο είναι ενταγμένο από το 2018 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020 και είχε υποβληθεί το 2017 από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για αξιολόγηση στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη