Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Πρωτοετής φοιτητής πλέον στο ΔΠΘ ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Αντιδράσεις συμφοιτητών

Ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ανοίγεται, καθώς ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς συγκεντρώνοντας 17.800 μόρια στις Πανελλήνιες κατάφερε να περάσει στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, μετά τη συμμετοχή του στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2024. Παρά το γεγονός ότι εκτίει την ποινή του για τη στυγερή δολοφονία της συζύγου του, ο Αναγνωστόπουλος συνεχίζει να επιδιώκει νέους στόχους.

Η αδικοχαμένη Καρολάιν ήταν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές, ενώ σημειώνεται πως πέρσι κατά τις Πανελλαδικές 2023 είχε διακόψει την προσπάθειά του να ξαναγράψει στις εξετάσεις, δίνοντας μόνο το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Εγγραφή στη σχολή και μαθήματα από απόσταση

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει ήδη ολοκληρώσει την ηλεκτρονική του εγγραφή στο πανεπιστήμιο και αναμένεται να ξεκινήσει τα μαθήματά του σε λίγες ημέρες με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025. Η φύση των σπουδών του στη νομική παρουσιάζει ιδιαίτερες ηθικές προκλήσεις, δεδομένου του εγκλήματος για το οποίο καταδικάστηκε. Ο Αναγνωστόπουλος σχεδιάζει να δηλώσει οκτώ μαθήματα για το πρώτο εξάμηνο της φοίτησής του, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών μαθημάτων όπως το αστικό και το οικογενειακό δίκαιο.

Ωστόσο, θα μελετά τα μαθήματά του εξ αποστάσεως. Παρότι είχε αρχικά κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι θα παρακολουθεί τις διαλέξεις μέσω υπολογιστή μέσα από τη φυλακή, αυτό δεν ισχύει. Οι φοιτητές της σχολής, μόλις άκουσαν ότι μπορεί να συμμετέχει στις διαλέξεις από τον χώρο κράτησής του, αντέδρασαν έντονα, με αποτέλεσμα η διοίκηση του πανεπιστημίου να διευκρινίσει ότι ο Αναγνωστόπουλος δεν θα έχει τέτοιου είδους πρόσβαση στις διαλέξεις.

Αντιδράσεις και ανησυχίες

Η είδηση της εισαγωγής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στη Νομική Κομοτηνής προκάλεσε αναστάτωση, τόσο μεταξύ των φοιτητών όσο και στην ευρύτερη κοινωνία. Η σκέψη ότι ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς θα μπορούσε να συμμετέχει ενεργά στη φοιτητική ζωή, ακόμη και με την ιδιότητα του εξ αποστάσεως φοιτητή, δημιούργησε έντονες αντιδράσεις. Οι φοιτητές εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η παρουσία του, έστω και ψηφιακά, θα επηρέαζε αρνητικά την ακαδημαϊκή και ψυχολογική τους κατάσταση.

Η φοίτησή του θα περιοριστεί αποκλειστικά στην απόκτηση του διδακτικού υλικού και στη μελέτη από απόσταση.

Το μέλλον.. του Αναγνωστόπουλου

Αν και βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει την προσωπική του εξέλιξη, επιδιώκοντας να αποκτήσει νομικές γνώσεις. Το αν θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις γνώσεις αυτές στο μέλλον, παραμένει ανοιχτό ερώτημα.  Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης παραμένει στραμμένο πάνω του, καθώς παρακολουθούνται στενά οι επόμενες κινήσεις του, τόσο από την ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και από την κοινωνία. 

Πηγή: Foititikanea.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη