Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Πρόσθετη χρηματοδότηση για το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Για πρόσθετη χρηματοδότηση περίπου 500.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν κάποιες εργασίες στο υπό εξέλιξη έργο που αφορά το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης, δεσμεύτηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο νησί  με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Ε. Πουλιλιού, υπηρεσιακών παραγόντων, του Προέδρου του Δ.Σ, των Αντιδημάρχων και άλλων δημοτικών Συμβούλων.

 «Στην τεχνική σύσκεψη που έγινε εξετάστηκαν ζητήματα – προβλήματα του νησιού και τα συμπεράσματα της σύσκεψης υπήρξαν αισιόδοξα σε πολλούς τομείς ενώ για το Κέντρο Υγείας ο Περιφερειάρχης δεσμέυτηκε για άμεση λύση στα προβλήματα που προέκυψαν τα τελευταία δυο χρόνια», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Βίτσας, υπογραμμίζοντας πως   «υπήρξε η βούληση από πλευράς του Περιφερειάρχη να δρομολογήσει πολύ γρήγορα αυτό το έργο της χρηματοδότησης  και να ανταποκριθεί και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων τα οποία μας απασχολούν και αφορούν μεταξύ άλλο το οδικό δίκτυο, την τουριστική πολιτική, αλλά και το περιβάλλον».

Το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας  με όλους τους συναρμόδιους παράγοντες προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα αυτό το ζήτημα.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της βίζας Τούρκων επισκεπτών στο νησί  που έχει μείνει εκτός, καθώς  και το πρόβλημα που υπάρχει και αφορά το έργο επέκτασης του λιμανιού της Καμαριώτισσας που έχει τελματώσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Η βίζα αυτή δίνεται σε νησιά  που έχουν απ’ ευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Τουρκία, σε αυτό λοιπόν εμπλέκεται και  το λιμάνι που ήταν το εμβληματικό έργο του νησιού  και για το οποίο δουλέψαμε όταν ήμασταν στην προηγούμενη Δημοτική αρχή ώστε να αποκτήσουμε την επέκταση του λιμανιού, καθώς όταν ολοκληρωθεί αυτό το έργο θα δώσει αναπτυξιακή πνοή για πολλές δεκαετίες», είπε ο κ. Βίτσας τονίζοντας πως «δυστυχώς εδώ και 4 χρόνια δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη της επέκτασης του λιμανιού».

Πηγή: ertnews.gr – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη