Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Πρώτη φορά σε αποστολή Εθνικής Ομάδας Ανδρών τρεις αθλητές από τον Όμιλο Αλεξανδρούπολης

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών U23 που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο από 11 έως 13 Αυγούστου , η αποστολή της Εθνικής ομάδας απαρτίζεται από 16 αθλητές-τριες εκ των οποίων 3 αθλητές ανήκουν στο δυναμικό της κολυμβητικής ομάδας του ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Η μόνη περιφερειακή πόλη που εκπροσωπείται στην αποστολή της Εθνικής είναι η Αλεξανδρούπολη, εξαιτίας της μεγάλης ανόδου τα τελευταία χρόνια της ομάδας OPEN του ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Επίσης, πρώτη φορά όμιλος της Αλεξανδρούπολης έχει 3 αθλητές του στην Εθνική Ομάδα Ανδρών σε μία τόσο μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην οποία θα συμμετέχει και η αντίστοιχη εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Οι εκπροσωπήσεις στην Εθνική ομάδα όμως συνεχίζονται, καθώς συνοδός προπονητής της αποστολής στο Δουβλίνο είναι ο προπονητής του ΝΟΑ Χατζηπέτρου Κωνσταντίνος μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Αθανάσιο Οικονόμου.

Οι αθλητές μας που θα φορέσουν το σκουφάκι με το Εθνόσημο είναι:

ΒΟΛΤΕΖΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ: 50μ. ελεύθερο, 50μ πεταλούδα, 100μ. πεταλούδα

ΓΙΟΥΡΤΖΙΔΗΣ ΔΑΝΙΗΛ: 200μ μικτή ατομική, 400μ μικτή ατομική

ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: 50μ ύπτιο, 100μ ύπτιο, 100μ πεταλούδα

Επειδή πάλι κάποιοι θα προσπαθήσουν να «οικειοποιηθούν» λίγη από την επιτυχία του ΝΟΑ με το επιχείρημα ότι οι αθλητές μας ξεκίνησαν την αθλητική καριέρα σε αυτούς, τους απαντάμε ότι ένα λογικός άνθρωπος κάνει αμέσως την εξής εύλογη ερώτηση: «και γιατί δεν συνέχισαν εκεί όπου ξεκίνησαν;».

Βέβαια η ερώτηση είναι ρητορική, γιατί την απάντηση την ξέρουμε όλοι μας, καθώς ο ΝΟΑ:

α. είναι σε θέση να στηρίζει τις προσπάθειες των αθλητών-τριων του , από τις μικρές αγωνιστικές κατηγορίες μέχρι και τις κατηγορίες OPEN.

β. κρατάει τους αθλητές του στην πόλη της Αλεξανδρούπολης εξασφαλίζοντας συνθήκες ίσως καλύτερες από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

γ. θέλει με αυτούς τους αθλητές να προβάλλεται η πόλη της Αλεξανδρούπολης και όλη η Περιφέρεια ΑΜΘ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη