Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Πρώτο το 1ο γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης στο διαγωνισμό ανακύκλωσης – Οι μαθητές έκαναν πράξη την αγάπη τους για το περιβάλλον

Χαρά, γιορτή και αισιόδοξα μηνύματα από τα παιδιά, δίνοντας το παράδειγμα και παροτρύνοντας μας όλους να συμμετάσχουμε σε ένα καλύτερο αύριο με ένα καθαρότερο περιβάλλον. Οι μαθητές του δήμου Αλεξανδρούπολης και έμαθαν αλλά και ενημέρωσαν…Πήραν μέρος σε μια προσπάθεια αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση και τα κατάφεραν, ώστε να κάνουν την ανακύκλωση μέρος της σχολικής τους καθημερινότητας.

Τις πρώτες δύο θέσεις, κατέλαβαν τα σχολεία που συγκέντρωσαν τους περισσότερους πόντους ανά μαθητή:

1ο Βραβείο: 1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

2ο Βραβείο: Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Κ.) & Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξανδρούπολης

Η νέα γενιά του δήμου όταν αναλαμβάνει κάτι ξέρει πολύ καλά πως να το διεκπεραιώνει και μάλιστα με επιτυχία. Η διαδικασία περισυλλογής και ανακύκλωσης, είναι η σημαντικότερη ενέργεια-απόδειξη της αγάπης για το περιβάλλον και οι μαθητές μέσα από αυτό το πρόγραμμα το απέδειξαν και με το παραπάνω. Οι μαθητές είναι πρωτοπόροι και σε αυτό το εγχείρημα. Εκμεταλλευόμενοι την αγάπη τους για το περιβάλλον, τους δόθηκε η δυνατότητα να βοηθήσουν και να ανταμειφτούν για αυτή την προσπάθεια. Τα παιδιά γέμισαν τους ειδικούς κάδους με αντικείμενα ανακύκλωσης και αφού πέτυχαν το στόχο τους, στο σχολείο επιστράφηκε ένα χρηματικό αντίτιμο, ως ανταπόδοση.

Το 1ο Γυμνάσιο και το Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης είναι τα δύο σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ανακύκλωσης του δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο σχολικός διαγωνισμός ανακύκλωσης «Ανακυκλώνουμε στο Σχολείο 2023-2024» υλοποιείται για μία ακόμη σχολική χρονιά, από την δημοτική αρχή σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, με σκοπό την προώθηση της ανακύκλωσης και της «Διαλογής στην Πηγή » στα σχολεία του δήμου.

Με την εφαρμογή της «Διαλογής στην Πηγή», καθώς και από δωρεές πόντων από τους πολίτες, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης www.recycle-win.gr και της εφαρμογής για κινητά “Recycle-win”, το κάθε σχολείο κέρδισε πόντους επιβράβευσης. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ορατά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, που έληξε την Πέμπτη 23.05.2024, για την κατηγορία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τα γυμνάσια, τα οποία συμμετείχαν στο σύνολό τους στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, επιβραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους, ενώ στα δύο που διακρίθηκαν δόθηκαν βραβεία και δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη