Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Πόλη και Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης: «Λέμε όχι στην ασύλληπτη τραγωδία της κοπής των δένδρων»

Δελτίο τύπου αναφορικά με το έργο του κλειστού γυμναστηρίου και την αναγκαιότητα κοπής δέντρων για την υλοποίηση αυτού εξέδωσε η Δημοτική παράταξη Πόλη και Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η σημερινή κατάσταση στο δήμο μας, μετά την απίστευτη καταστροφή που απογύμνωσε τις περιαστικές περιοχές και τα βουνά μας, αφήνοντας χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα καμένης γης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο της παραμικρής σκέψης για θυσία του άλσους των 280 δέντρων (τριάντα ετών περίπου), ώστε στη θέση του να τοποθετηθεί το κλειστό γυμναστήριο.

Η χρονική καθυστέρηση της κατασκευής είναι πολύ μικρότερη θυσία από την «εξαφάνιση» του άλσους των 280 δένδρων με καταστροφέα αντί τις φωτιάς, αυτή τη φορά εμάς..τους ίδιους.

Αυτή είναι η καθαρή θέση της παράταξης μας, οφείλοντας να διατηρήσουμε όσο μπορούμε την αειφορία για τις επόμενες γενιές που δεν θα έχουν καμιά ευθύνη για τις δικές μας κακές επιλογές και παραλείψεις.

Τα 280 δέντρα θα μείνουν όρθια και η παράταξή μας θα είναι πάντα ενάντια στο να κοπούν.

Δηλώνουμε παρόντες και είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες και τους φορείς που αντιτάσσονται σ’ αυτή την καταστροφή, μετά από τη λαίλαπα της φονικής και πρωτοφανούς πυρκαγιάς που προηγήθηκε και συνεχίζει ακόμα να καίει ό,τι σχεδόν απόμεινε.

      Βαγγέλης Λαμπάκης

       Από την παράταξη

«Πολη και πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης»

Για τον ίδιο λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε «τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για να ξανασυζητήσουμε το θέμα μέσα στις νέες δραματικές συνθήκες που διαμορφώνονται.».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

Λόγω  της τεράστιας καταστροφής 820.000στρεμμάτων δασικής έκτασης σε όλο το νομό και στο Δήμο  από την  καταστροφική πυρκαγιά που καίει εδώ και 12 ημέρες  θεωρούμε πρόκληση την κοπή των δέντρων στο άλσος Φυτωρίου καταστρέφοντας έναν πνεύμονα πρασίνου της περιοχής και της πόλης. 

Απαιτούμε τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για να ξανασυζητήσουμε το θέμα μέσα στις νέες δραματικές συνθήκες που διαμορφώνονται.

Θεωρούμε ότι πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες στο άλσος και να επανεξεταστεί το θέμα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη