Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Πόλη και Πολίτες: «Δημόσιες πλέον οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής – Δικαίωση για την παράταξη και τους πολίτες»

Δημόσιες θα είναι πλέον οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Πόλη και Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης». Αυτό αποφασίστηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής και αποτελεί, όπως αναφέρει η παράταξη, δικαίωση για τους ίδιους καθώς και για τους πολίτες πέου πλέον θα μπορούν να παρακολουθούν στις συζητήσεις και τις αποφάσεις που παίρνονται. Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Πόλη και Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης»:

Μετά από προσπάθεια πολλών μηνών, φαίνεται πως οι κόποι μας δικαιώθηκαν, εν μέρει!

Στην τελευταία πρόσκληση που στάλθηκε για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 29 Μαρτίου 2022, αναφέρεται, πλέον, πως ο δημόσιος χαρακτήρας της συνεδρίασης διασφαλίζεται από τη δυνατότητα χορήγησης κωδικών ηλεκτρονικής σύνδεσης σε κάθε αιτούντα ενδιαφερόμενο ή τη δυνατότητα παρακολούθησης από εγκατεστημένο Η/Υ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Οικονομική Επιτροπή είναι αρμόδια για κρισιμότατα θέματα του Δήμου, όπου τεχνητά ο Δήμαρχος, ως πρόεδρός της, έχει την πλειοψηφία αν και είναι μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κι όμως οι συνεδριάσεις της πραγματοποιούνταν έως τώρα μέσω τηλεδιάσκεψης χωρίς κανείς να έχει την δυνατότητα κανείς να τις παρακολουθήσει και να λάβει άμεση γνώση για τα θέματα τα οποία συζητούνται. 

Με την προσθήκη της διατύπωσης αυτής αφενός ο Δήμαρχος παραδέχεται ότι ουσιαστικά δεν εφάρμοζε την Νομοθεσία και αφετέρου ο κάθε δημότης που θα ήθελε να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις, έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Καλούμε λοιπόν και τα ΜΜΕ να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής, προς ενημέρωση των δημοτών.

   Αλεξ/πολη, 28.03.2022

       Από την παράταξη

«Πολη και πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη