Πόλη και Πολίτες: «Διαπράχθηκε ένα πολιτικό έγκλημα – Θα χαθεί η ευκαιρία για το νέο ΓΠΣ»

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Στον αέρα θα τιναχτεί το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο μετά την ψήφιση του θέματος όπως προτάθηκε από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κατά την τελευταία συνεδρίαση, αναφέρει η παράταξη Πόλη και Πολίτες. Σε δελτίο τύπου που έστειλε η παράταξη αναφέρει ότι οι αλλαγές που προτάθηκαν και ψηφίστηκαν, θα καθυστερήσουν την επέκταση Βόρεια της Χιλής που αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβουν οι μελετητές τα χρονικά περιθώρια.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της παράταξης «Πόλη και Πολίτες  – Βαγγέλης Λαμπάκης»:

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ

Η ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ

Ένας εντελώς άπειρος Δήμαρχος ψήφισε κόντρα στους μελετητές που ο ίδιος ο Δήμος συμφώνησε από το 2014 μέχρι σήμερα να εκπονήσουν την μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.), αλλά και κόντρα στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, αφού οι μηχανικοί μας έχουν ταυτισμένη άποψη με αυτήν των μελετητών!!

Ο κος Ζαμπούκης χωρίς αιτιολόγηση και τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη ζήτησε να επεκταθεί το όριο που όριζαν οι μελετητές και οι εισηγητές μηχανικοί του Δήμου μας, βόρεια της Ν. Χιλής, με μέγιστο κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα όλο το Γ.Π.Σ. (που ορίζει κάθε φορά για τουλάχιστον 20 χρόνια τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής μας γενικά και ειδικά οικονομίας).

Και αυτό διότι μετά την ψήφιση του θέματος όπως πρότεινε ο κ. Ζαμπούκης, απαιτούνται τώρα (αφού πρόκειται για μια άλλη πλέον περιοχή) νέες μελέτες γεωλογικές και περιβαλλοντικές ως και συγκριτικός πίνακας που θα αιτιολογεί όλη αυτή την νέα άκαιρη απαράδεκτη και αντιεπιστημονική επέκταση. Πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει πιθανότητα να προλάβουμε τα χρονικά όρια.

Και τούτο ενώ ο πληθυσμός του Δήμου μας μειώθηκε κατά 4% περίπου και ήδη η δική μας δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε δύο επεκτάσεις (Μαϊστριανά – φυτώριο και Ν. Χιλή) με χιλιάδες στρέμματα που έγιναν οικόπεδα, πλέον 800 στρεμμάτων κοντά στο νοσοκομείο.

Σημειωτέον ότι ο κος Ζαμπούκης «καιγόταν» στο προηγούμενο συμβούλιο για τον χρόνο και δεν ήθελε αναβολή της συζήτησης ούτε για 15 μέρες, αφού στις 31.12.2022 είναι η καταληκτική προθεσμία κατάθεσης της μελέτης, στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια.

Μιλάμε για ένα πολιτικό έγκλημα που διαπράχθηκε. Θα χαθεί η ευκαιρία για το νέο ΓΠΣ. Γιατί όμως;

Μήπως, όπως αναφέρουν οι φήμες, για να ικανοποιηθεί η επιθυμία κάποιων που έχουν ακίνητο βόρεια της Ν. Χιλής και με την νέα απαράδεκτη επέκταση συμπεριελήφθη και το δικό τους;

Ρωτάμε, γιατί εμείς γνωρίζουμε το θέμα επτά έτη τώρα, όταν δεχόμασταν ήδη τις πιέσεις, γι’ αυτό το θέμα και είχαμε αρνηθεί.

Αλεξανδρούπολη, 05.08.2022

Από την παράταξη

«Πόλη και πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης»

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin