Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Πόλη και Πολίτες: Να σταματήσει η προσπάθεια εκμετάλλευσης των αγώνων του παρελθόντος

Με αφορμή τις απαλλοτριώσεις στην χερσαία ζώνη του λιμένα η παράταξη “Πόλη και Πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης” εξέδωσε δελτίο τύπου κάνοντας λόγω για προσπάθεια απο μέρος της Δημοτικής Αρχής να οικειοποηθεί για άλλη μία φορά έργο που έγινε με την συμμετοχή και τον αγώνα τόσο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής όσο και άλλων φορέων που ενεπλάκησαν στην διαδικασία.

Πιο αναλυτικά το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ  ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ

Το  πρόβλημα δεν λύθηκε με μαγικά …. 

     Η προσφιλής τακτική της οικειοποίησης από τη νέα Δημοτική Αρχή προσπαθειών, έργων, εκδηλώσεων και ιδεών, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, μη έχοντας να προβάλει κάτι δικό της εδώ και δέκα μήνες.

     Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης,  έπειτα από την επίσκεψη του Δημάρχου στον Υπουργό Ναυτιλίας, ανακοινώνεται πως θα δοθεί λύση στο θέμα των απαλλοτριώσεων στην χερσαία ζώνη του λιμένα.

    Σαφώς πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, για την οποία όμως έχουν μοχθήσει και εργασθεί πολλοί θεσμικοί φορείς επί σειρά ετών, Πρόεδροι του ΟΛΑ, Δήμαρχοι, Επιμελητήριο, Μητρόπολη, Επιστημονικοί Σύλλογοι και άλλοι,  σε καμία περίπτωση όμως , δεν ήταν θέμα που θα λυνόταν με μία απλή επίσκεψη του Δημάρχου.

     Αντί πανηγυρισμών λοιπόν, θα ήταν πολιτικά ηθικό, να σταματήσει η προσπάθεια εκμετάλλευσης των αγώνων του παρελθόντος, προς όφελος της δημόσιας εικόνας του Δημάρχου. Επίσης,  η πολιτική αξιοπρέπεια και ευαισθησία επιβάλουν να γίνει αναφορά, σε αυτούς που συνέβαλαν για το αποτέλεσμα αυτό, μιας και το θέμα δεν λύθηκε ως δια μαγείας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη