Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Πόλη & Πολίτες: Η ανικανότητα αυτή την φορά είχε θύμα την Τραϊανούπολη

Σίγουρα η βροχόπτωση δημιούργησε συνθήκες πλημμύρας σπάνιου όγκου.

Πάντα όμως υπάρχουν οι ενδεδειγμένες λύσεις που οι αρμόδιοι υπεύθυνοι οφείλουν ν’ ακολουθούν.

Την Κυριακή στις 12:15 επισκέφθηκε ο επικεφαλής μας τον οικισμό Λουτρών και παρέστη στην συνεδρίαση του συμβουλίου του.

Παρών και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ.

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης αφού δέχθηκε ενημέρωση από τον άνω αντιπρόεδρο, τον ρώτησε:

Α) Αν για τις πλημμύρες ιδιαίτερα στον οικισμό Λουτρού που κατέρρευσαν δυο γέφυρες, και είναι χωρίς ύδρευση από την Τρίτη συγκάλεσε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος το Σ.Τ.Ο (συντονιστικό τοπικό όργανο);
Β) Αν πήραν απόφαση για να υποβάλλουν ερώτημα και να απαιτήσουν από την Περιφέρεια, τη διάρρηξη του αναχώματος, ώστε σε 4-5 ώρες το πλημμυρισμένο αντλιοστάσιο να άδειαζε από το νερό.

Η απάντηση ήταν ΟΧΙ, με την προσθήκη μόνο ότι το ζήτησαν προφορικά από την Αντιπεριφέρεια και αυτή δια της Δ/ντριας (μη αιρετής) αρνήθηκε.

Και ο κος Ζαμπούκης άφησε με 3 αντλίες να τραβούν για 6 ημέρες και σίγουρα άλλες 3 ημέρες ακόμη τα νερά από το αντλιοστάσιο, αντί τυπικά και ουσιαστικά να διεκδικήσει την διάρρηξη σε μικρό τμήμα αναχώματος (που σταματούσε μετά από 100 μέτρα στη σιδηροδρομική γραμμή!!!).

Να θυμίσουμε ότι, ούτε το γεγονός ότι κηρύχθηκε η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκμεταλλεύθηκαν με την οποία μπορούσαμε να προχωρήσουμε άνευ άλλου τινός στο «σπάσιμο» του αναχώματος.

Έτσι οι δημότες του Οικισμού Λουτρού πέραν της θεομηνίας, υπέστησαν και την ανικανότητα της δημοτικής Αρχής, του Προέδρου και του αντιπρόεδρου της ΔΕΥΑΑ, κου Ζαμπούκη και κου Μιχαηλίδη.

Αποτέλεσμα ήταν να μείνουν οι κάτοικοι του Λουτρού για 9-10 ημέρες χωρίς νερό, ενώ η λύση ήταν σε 4-5 ώρες με μία κίνηση.

Είναι λυπηρό. Εκτός και αν οι πιο πάνω σκέφθηκαν: «Δεν βαριέσαι τι 10 ημέρες τι 5 ώρες! Χωρίς νερό!»

Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μας και ο επικεφαλής μας Βαγγέλης Λαμπάκης, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΑ, καθώς και αυτούς της Τεχνικής Υπηρεσίας που ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να μειώσουν τα προβλήματα που γεννήθηκαν στις δημοτικές ενότητες Τραϊανούπολης και Φερών από την θεομηνία και περαιτέρω από τις ατυχείς αποφάσεις του Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑΑ όσο και του αντιπροέδρου της.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη