Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Πόλη & Πολίτες: Να ανακαλέσει άμεσα η Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού την μετακίνηση υπαλλήλων του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Συνεχίζει να βρίσκεται στον πυρήνα της επικαιρότητας το Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Με ανακοίνωση της η παράταξη «Πόλη & Πολίτες» επιτίθεται στην Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου ζητώντας την να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της απόφασης της περί μετακίνησης αριθμού υπαλλήλων που εργάζονταν στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” σε άλλες Δημοτικές Ενότητες. Επίσης στην ανακοίνωση σχολιάζεται η επίθεση που εξαπολύθηκε στα ΜΜΕ που δημοσίευσαν τις καταγγελίες που αφορούσαν το Πολυκοινωνικό προσθέτοντας πως συγκαταλέγονται στο ευρύτερο πλαίσιο της φίμωσης που επιχειρεί η δημοτική αρχή. Διαβάστε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Δυστυχώς, συνεχίζεται η αναστάτωση και τα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις υπαλλήλων του Πολυκοινωνικού. Η πρόεδρος του Νομικού προσώπου, χωρίς κάποια συζήτηση ή συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους, προχώρησε σε σειρά αποφάσεων με τις οποίες μετακινεί, επτά εργαζόμενες στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι“, σε άλλες δημοτικές
ενότητες. Μετά την απαράδεκτη, παράνομη καταχρηστική απασχόληση τους ως εργάτες, στη συσκευασία και διανομή των δεμάτων στο ΤΕΒΑ, λόγω της ανικανότητας της να κρατήσει και να αξιοποιήσει εθελοντές ή να προβλέψει πρόσληψη ανάλογου αριθμού ατόμων, προχωρά στην κίνηση αυτή με τρόπο αψυχολόγητο αντιδεοντολογικό, άδικο.

Προκαλεί σημαντικές αλλαγές στη οικογενειακή ηρεμία, οικονομία και ισορροπία των μετακινούμενων, με πιθανή αδυναμία χρηματοδότησης του προγράμματος, αφού η πιστοποίηση του έργου γίνεται ανά Δημοτική ενότητα, με απασχόληση εργαζομένων που έχουν υπογράψει σύμβαση εργασίας αποκλειστικά σε αυτήν. Επίσης διαρρηγνύει τις ψυχικές, προσωπικές σχέσεις που ανέπτυξαν οι ωφελούμενοι, μετά από τόσα χρόνια υποστήριξης από τις συγκεκριμένες εργαζόμενες.

Καλούμε τη κα Ποϊραζίδου να αναλογιστεί την ευθύνη και τις συνέπειες από τις συγκεκριμένες αποφάσεις, να τις ανακαλέσει άμεσα και να λειτουργήσει με πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης.

Για να ξεπεραστούν όλες αυτές οι απαράδεκτες, αρνητικές εργασιακές συνθήκες που προκάλεσε με την άγνοια και την κακοδιοίκηση της, γιατί αυτό έχει αντίκτυπο στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών στους κοινωνικά ή οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Καλούμε τον κο Ζαμπούκη να παρέμβει, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αναταραχή που έχει δημιουργήσει, η αδικία και η εργασιακή “επίθεση” που δέχονται οι εργαζόμενοι από την στιγμή που ανέλαβε η κα Ποϊραζίδου τη προεδρία του Πολυκοινωνικού.

Τέλος οφείλουμε να καταγγείλουμε την επίθεση της κα Ποϊραζίδου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που επιτελώντας το καθήκον τους, ενημέρωσαν τους δημότες για τα όσα συμβαίνουν τελευταία στο Πολυκοινωνικό. Η επίθεση αυτή αποτελεί ξεκάθαρα προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των ΜΜΕ και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια φίμωσης
της ελευθερίας του λόγου
που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή με πρόσφατα παραδείγματα τις αγωγές εναντίον Δημοτικών Συμβούλων και ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Όλα αυτά συμπληρώνουν το παζλ που ονομάζεται έλλειμμα Δημοκρατίας στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη