Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Π. Μιχαηλίδης: «Επιβεβλημένη η άμεση παραίτηση του κ. Ναϊτίδη ως ελάχιστη πράξη ευθιξίας απέναντι στην πρωτοφανή προσβολή στον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου»

Την παραίτηση του Γιάννη Ναϊτίδη από την θέση του προέδρου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, ζητάει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης.

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει:

Την Τρίτη 26 Απριλίου κοινοποιήθηκε στους συμβούλους της αντιπολίτευσης, έγγραφο του δήμου Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με το οποίο ο κύριοι Γιάννης Ζαμπούκης- δήμαρχος Αλεξανδρούπολης (μαζί με μέλη της παράταξής του) και Γιάννης Ναϊτίδης- Προέδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, στις 7 Απριλίου 2022- πριν από 20 ημέρες -προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, κατά τηςυπ´αριθμ. 43/2022 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου με την οποία ζητείται από το Δ.Σ. του οργανισμού λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) να αποφανθεί για τον αποχαρακτηρισμό της δυτικής χερσαία ζώνης του λιμένα, με σκοπό την απόδοσή της στους πολίτες του δήμου της Αλεξανδρούπολης.

Ως ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους στρέφεται η δημοτική αρχή καθώς και ο κ. Ναϊτίδης κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου είναι το γεγονός πως δεν «ζητήθηκε η ψήφος» του Προέδρου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης παρόλο που όπως παραδέχονται στην προσφυγή τους είχε νομίμως κλητευθεί. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησαν να «παραπλανήσουν» την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ισχυριζόμενοι πως από πλευράς του προεδρεύοντος Αντιπροέδρου του Δ.Σ. (απουσίαζε ο πρόεδρος) δεν δόθηκε ο λόγος στον κ.Ναϊτίδη με σκοπό να τοποθετηθεί και να ψηφίσει στην συγκεκριμένη συνεδρίαση. Για τον σκοπό αυτό έγκαιρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 12/4/2022 με έγγραφό της ζήτησε εξηγήσεις από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.  με προθεσμία (5) πέντε ημερών. Μόνο που από τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης όπως αυτά έχουν αναρτηθεί στο διαύγεια, προκύπτει πως ο κ. Ναϊτίδης απουσίαζε της κρίσιμης συνεδρίασης και παρά το γεγονός ότι είχε εγκαίρως κλητευθεί. Ο Πρόεδρος της κοινότητας είχε μάλιστα την ευχέρεια πέρα από την φυσική του παρουσία να συμμετέχει και μέσω της τηλεδιάσκεψης, δυνατότητα που παρέχετε ανεξαρτήτως σε όλους τους δημοτικούς σύμβουλους.

Ένα επί πλέον παράδοξο της υπόθεσης είναι πως στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Μεγάλης Δευτέρας στις 25/4/2002 δεν έγινε καμία σχετική αναφορά από πλευράς του προέδρου του Δ.Σ. και της δημοτικής αρχής, αντιθέτως η σχετική αλληλογραφία εστάλη στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης στις 26/4/2022 και αφού είχε παρέλθει η κρίσιμη προθεσμία των πέντε ημερών, χρόνος στον οποίο θα μπορούσε να έχει διευκρινιστεί το θέμα και να μην κινδυνεύει σήμερα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την διεκδίκηση του ζωτικού αυτού χώρου για την Αλεξανδρούπολη.

Η υπόθεση αυτή είναι εξαιρετικά σοβαρή, αποτελεί πρωτόγνωρη είδηση σε πανελλαδικό μάλιστα επίπεδο και ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένη η άμεση παραίτηση του κ.Ναϊτίδη από την θέση του Προέδρου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, ελάχιστη πράξη ευθιξίας απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή προσβολή στον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. 

Σε ότι αφορά τους κυρίους Ζαμπούκη και Καϊσα, δήμαρχο και πρόεδρο του ΔΣ της Αλεξανδρούπολης, οφείλουν να ζητήσουν μια δημόσια συγγνώμη για την εχθρική τους στάση απέναντι στα ίδια τα συμφέροντα των πολιτών του δήμου της Αλεξανδρούπολης, όπως αυτά εκφράζονται από το κυρίαρχο όργανο της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη