Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Π.Mιχαηλίδης: Νέα απευθείας ανάθεση από τον Δήμαρχο με αυξημένες τιμές κατά 50%

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Παύλος Μιχαηλίδης Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλός του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την οποία καταγγέλλει τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη ότι προχώρησε σε νέα απευθείας ανάθεση που “χρεώνει” περισσότερο κατά 50% στους συνδημότες μας.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Νέα απευθείας ανάθεση του κ.Ζαμπούκη με τιμές αυξημένες κατά 50% σε εταιρεία της Λάρισας για «προμήθεια σειρήνων» αντί ποσού 24.614,00 €

Με χθεσινή απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, όπως αυτή αναρτήθηκε στη «διαύγεια», έγινε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία με έδρα την Λάρισα για την προμήθεια σειρήνων αντί ποσού 24.614,00 €. Από μια έρευνα που κάναμε για παρόμοιες προμήθειες σε δήμους σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκε υψηλό τίμημα στην τιμή μονάδος που φτάνει μέχρι και το 50%.

Χαρακτηριστική η περίπτωση στον Δήμο Χαλκηδόνος (ημερομηνία προμήθειας 6/5/2019), όπου ο προμηθευτής είναι ακριβώς ο ίδιος, με τις τιμές όμως για το ίδιο προϊόν να είναι σε εξαιρετικά χαμηλότερες τιμές. Συγκεκριμένα η τιμή μονάδος για την ηλεκτροκίνητη σειρήνα στον Δήμο Χαλκηδόνος ήταν 3.980,00€ και για την χειροκίνητη στα 1.000,00€, ενώ στον δικό μας Δήμο οι τιμές είναι 5.950,00€ και 1.590,00€ αντιστοίχως. Ανάλογη απευθείας ανάθεση είχε προηγηθεί από πλευράς του κ.Ζαμπούκη με τις ίδιες και πάλι τιμές, τον Οκτώβρη του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη προμήθεια για σειρήνες είχε κάνει ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης και κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα το 2015, με τιμή μονάδος της ηλεκτροκίνητης σειρήνας στα 4.060,00€ δηλαδή στις φυσιολογικές τιμές της αγοράς.

Σε μια πρώτη επικοινωνία με εμπόρους της αγοράς της Αλεξανδρούπολης, αλλά και με τις υπηρεσίες του Δήμου, κατά εντολή της δημοτικής αρχής δεν ρωτήθηκε καμία τοπική επιχείρηση για την συγκεκριμένη προμήθεια.

Ελπίζουμε αυτή την φορά ο κ.Δήμαρχος να αλλάξει την πάγια τακτική του στο να μην απαντάει δημόσια στις καταγγελίες μας, εξάλλου θα πρέπει να τονίσουμε πως δεν υπάρχει και η δυνατότητα διαλόγου αλλά και ζωντανής μετάδοσης στις δια περιφοράς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη