Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Σήμερα διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές στα ΑΕΙ όλης της χώρας – Κάλπες και στην Αλεξανδρούπολη με μεγάλη συμμετοχή

Σήμερα, διεξάγονται στα δημόσια πανεπιστήμια όλης της χώρας οι φοιτητικές εκλογές. Οι κάλπες έχουν «ανοίξει» από τις 7:00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 7:00 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr η διαδικασία μέχρι στιγμής στα περισσότερα ΑΕΙ της χώρας κυλά ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. 

Να σημειωθεί -κυρίως για όσους φοιτητές περιμένουν την τελευταία στιγμή για να πάνε να ψηφίσουν- ότι η ώρα διεξαγωγής των εκλογών μπορεί να διαφέρει, στην περίπτωση που υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη από κάποιον φοιτητικό σύλλογο.

Ύστερα από σχετική απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου των φοιτητών, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, έτσι ώστε η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που προσέρχονται στις κάλπες θα πρέπει να επιδεικνύουν στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Προσοχή! Μόνο με πάσο ή φοιτητική ταυτότητα, απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές.

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα – αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης – παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές μόνο με βεβαίωση, που θα του χορηγηθεί από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από σχετικό έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις γραμματείες.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη