Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Σαμοθράκη: Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση «Μια φωτιά στο δάσος»

Μετά από πρόταση της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υποθέσεων για την οργάνωση μιας εκπαιδευτικής- ψυχαγωγικής δράσης που θα στοχεύει στην προώθηση της φιλαναγνωσίας, οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Κοινότητας Σαμοθράκης από κοινού με τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ Λακκώματος και του ΚΔΑΠ Χώρας σχεδίασαν και υλοποίησαν στις 9/7/2024 μια δράση με τίτλο «ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ».

Το θέμα είναι επίκαιρο και αφορούσε την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές, που κάθε καλοκαίρι απειλούν τη χώρα μας.

Ως εκ τούτου, κρίθηκε σημαντικό να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά γι’ αυτό το ζήτημα μέσα από διάφορες δραστηριότητες που ήταν οι εξής: Αρχικά, στον χώρο του Δασαρχείου, έγινε μια συζήτηση με τον Δασάρχη σχετικά με τα δάση και την αξία τους, αλλά και τον ρόλο της υπηρεσίας. Έπειτα, έγινε μεγαλόφωνη ανάγνωση του παραμυθιού «Το καμένο δάσος» και στη συνέχεια τα παιδιά αναζήτησαν σε ομάδες μέσα στο δάσος, φωτογραφίες με αντικείμενα- που είχαν κρύψει οι εκπαιδευτικοί- τα οποία μπορούν να προκαλέσουν το ξέσπασμα μιας πυρκαγιάς, πλάθοντας παράλληλα τις δικές τους σχετικές ιστορίες.

Τέλος, στην πλατεία παπα-Γιώργη, τα παιδιά υποδυόμενα διάφορους ρόλους ( δέντρα, ζώα του δάσους, παιδιά, εμπρηστές, πυροσβέστες, φλόγες) παρουσίασαν μια ιστορία καταστροφής ενός δάσους από φωτιά, προτείνοντας ως λύση την αναδάσωση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη