Τη δυνατότητα συλλογής ξηρής δασικής βιομάζας (καυσόξυλων) από τα δημόσια δάση της Σαμοθράκης δίνει απόφαση του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης, όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Σαμοθράκης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, η συλλογή αφορά πεσμένα ή ιστάμενα ξερά δέντρα και θα επιτρέπεται από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026, κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00, πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας.
Δικαίωμα συλλογής έχουν αποκλειστικά οι μόνιμοι κάτοικοι της Σαμοθράκης, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας, όπως βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.
Η επιτρεπόμενη ποσότητα υλοτομίας και μεταφοράς δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις τόνους ανά οικογένεια, ενώ τα καυσόξυλα προορίζονται αποκλειστικά για ατομική χρήση και όχι για εμπορική εκμετάλλευση.
Ο Δήμος Σαμοθράκης επισημαίνει ότι η τήρηση των όρων της απόφασης είναι υποχρεωτική, καλώντας τους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες της Δασικής Υπηρεσίας κατά τη διαδικασία συλλογής.
Κ.Π.








