Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σαμοθράκη: Σωτήριος ο καθαρισμός των ρεμάτων προ ολίγων μηνών

Χάρη στον καθαρισμό των ρεμάτων που έγινε το φθινόπωρο από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από τον Δήμο, δεν προκλήθηκαν μεγαλύτερες ζημιές από τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα στη Σαμοθράκη, εκτίμησε ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος. Ωστόσο το ακριτικό νησί δεν έμεινε αλώβητο από τις έντονες βροχοπτώσεις, καθώς όπως περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά σημεία τόσο στο αγροτικό όσο και το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

«Από το πρωί χθες έγιναν αρκετές αντλήσεις νερών σε κτίρια (σ.σ. υπηρεσίες και οικίες), ενώ βλάβες υπάρχουν και στο δίκτυο ύδρευσης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει διακοπή υδροδότησης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε πως το νερό της βροχής εισέβαλλε και στο κτίριο του γυμνασίου-λυκείου και στο νηπιαγωγείο της Καμαριώτισσας, στο πρώτο από τη στέγη και τα παράθυρα και στο δεύτερο από το κλιμακοστάσιο. Η άμεση ωστόσο απομάκρυνση των νερών καθιστά τα σχολικά κτίρια λειτουργικά και, σύμφωνα με τον κ. Γαλατούμο, σήμερα τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαμοθράκης, σήμερα θα αρχίσει και η καταγραφή των ζημιών, ενώ «μένει να δούμε τα φερτά υλικά που θα κατεβάσει το βουνό, εφόσον συνεχιστεί η βροχή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη