Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Σαμοθράκη: Τέλη Αυγούστου εγκαθίσταται στο νησί το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σαμοθράκης Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου ενημέρωσε με ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την εξέλιξη των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα που αφορά την τοποθέτηση αντιγράφου του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης σε περίοπτη θέση στο νησί, και συγκεκριμένα έξω από το μουσείο.

Μετά από επίσκεψη της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Δόμνας Τερζοπούλου στο Δημαρχείο του νησιού έγινε γνωστό πως στο τέλος της επόμενης εβδομάδας έρχεται η βάση του αγάλματος στη Σαμοθράκη προκειμένου να τσιμενταριστεί για να δεχτεί όλο το βάρος του αγάλματος που στα τέλη Αυγούστου φτάνει στο νησί.

Είναι ένα γεγονός το οποίο περίμεναν με ανυπομονησία όλοι οι Σαμοθρακίτες αναφέρει χαρακτηριστικά η κ.Καραμήτσου-Γιαννέλου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αντιδημάρχου Σαμοθράκης

Σας το είχαμε υποσχεθεί και τώρα ήρθε η ώρα να το κάνουμε πράξη!Μας επισκέφθηκε σήμερα στο Δημαρχείο ,η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων ,κυρία Δόμνα Τερζοπούλου, η οποία μας διαβεβαίωσε, πως στο τέλος της επόμενης εβδομάδας έρχεται η βάση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης. Η βάση θα τοποθετηθεί έξω από το μουσείο, όπου θα τσιμενταριστεί και εφόσον περάσουν 28 μέρες, στις οποίες χρειάζεται το τσιμέντο να μείνει για να μπορέσει να στεγνώσει και να δεχτεί όλο αυτό το βάρος του αγάλματος. Στο τέλος του Αυγούστου το άγαλμα έρχεται με γερανό στο νησί μας. Είναι έτοιμο, έχει συσκευαστεί και περιμένει να τοποθετηθεί έξω από το μουσείο . Είναι ένα γεγονός το οποίο περίμεναν με ανυπομονησία όλοι οι Σαμοθρακίτες. Ο Δήμος Σαμοθράκης θα συνεργαστεί με την Εφορία Αρχαιοτήτων για να δώσει στο γεγονός την κατάλληλη λαμπρότητα που του αρμόζει. Επίσης μας ενημέρωσε, ότι για φέτος θα ανοίξει σταδιακά και η τρίτη αίθουσα του μουσείου, καθώς επίσης θα πραγματοποιηθεί και η αναστήλωση και επισκευή του Πύργου του Φονιά. Η μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό του κάστρου της Χώρας έχει ολοκληρωθεί .Έτσι ξεκινούν οι εργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με το νέο έτος. Το κάστρο της Χώρας θα φωτιστεί εσωτερικά και εξωτερικά με τον κατάλληλο φωτισμό και θα αλλάζει χρώματα ανάλογα με τις παγκόσμιες μέρες όπως γίνεται και σε άλλα μνημεία. Επίσης ξεκινούν δύο πολύ μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στο Ιερό των Μεγάλων Θεών.Το τεράστιο αποτέλεσμα αυτού του πολιτιστικού πλούτου ,είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου Σαμοθράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ,της Εφορίας Αρχαιοτήτων Έβρου και φυσικά του Υπουργείου Πολιτισμού.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email