Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Σε αναζήτηση φοιτητικής στέγης στην Αλεξανδρούπολη – Μια υπόθεση που χρειάζεται προσοχή – Υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια

Και μετά το μαραθώνιο των πανελληνίων εξετάσεων, αρχίζει ο μαραθώνιος της εξεύρεσης φοιτητικής στέγης…

Σε διαδικασία επιλογής σχολών μέσω του μηχανογραφικού δελτίου βρίσκονται γονείς και υποψήφιοι σπουδαστές, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα ξεκινάει και η αναζήτηση της φοιτητικής στέγης, για τους τυχερούς που γνωρίζουν από τώρα την πόλη που θα τους φιλοξενήσει για τα επόμενα …καλύτερα χρόνια της ζωής τους. Αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα καλύτερης διαπραγμάτευσης και περισσότερων επιλογών σε σύγκριση με όσους αναμένουν την ανακοίνωση των βάσεων για να ξεκινήσουν να βρούνε την κατάλληλη φοιτητική στέγη.

Η σωστή προετοιμασία και η προσοχή στις λεπτομέρειες μπορούν να βοηθήσουν τους φοιτητές να βρουν μια κατάλληλη και ασφαλή κατοικία στην περιφέρεια. Η αναζήτηση φοιτητικής στέγης σε κάθε περιοχή παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από φοιτητές και γονείς. Ένα από τα βασικά ζητήματα είναι τα υψηλά ενοίκια σε συνδυασμό με τα μικρά διαμερίσματα, τα οποία δεν προσφέρουν πάντα την αναμενόμενη άνεση.

«Το να βρει κάποιος οικονομικό και ταυτόχρονα αξιοπρεπές σπίτι είναι σχεδόν άπιαστο όνειρο», λένε όσοι γνωρίζουν την αγορά, αν και οι μεσίτες τονίζουν ότι «υπάρχουν σπίτια για όλα τα βαλάντια».

Η πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Έβρου Αγγελική Γρασνέλη αναφέρει, πως το μεγάλο «κύμα» των φοιτητών αναμένεται να φτάσει στα τέλη του μήνα, εξηγώντας πως υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα σπίτια διαφόρων τιμών ανάλογα με το πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται από το κέντρο της πόλης και φυσικά τι παροχές έχουν. Αναφορικά με τα airbnb και συνολικά με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης λέει η κυρία Γκρασνέλη, πως δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει σημαντικά τις τιμές των ενοικίων. Στον αντίποδα η αύξηση των ενοικίων, όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά πανελληνίως οφείλεται στην ακρίβεια που επικρατεί σε όλα τα αγαθά οπότε ήταν αναμενόμενο να μετακυλήσει και στα ακίνητα.

Οι φοιτητές γενικότερα πρέπει να είναι προσεκτικοί όσον αφορά στους όρους των συμβολαίων μίσθωσης. Πολλές φορές, οι όροι είναι δυσμενείς για τους ενοικιαστές, όπως η υποχρέωση καταβολής όλων των ενοικίων σε περίπτωση πρόωρης λήξης της μίσθωσης. Είναι σημαντικό να μην υπογράφονται όροι που δεν είναι κατανοητοί ή αποδεκτοί. Επιπλέον, η αναζήτηση στέγης συχνά συνοδεύεται από την ανάγκη αποφυγής απατεώνων, που ζητούν προκαταβολές, χωρίς να προσφέρουν πραγματική βοήθεια.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη