Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Σε επιφυλακή η Διεύθυνση Κτηνιατρικής ΑΜΘ για αφρικανική πανώλη και νόσο των πτηνών

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της περιφέρειας Α.Μ.Θ. με αφορμή την εμφάνιση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη, 24-1-2023 στο www.ertnews.gr ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Νίκος Φωτεινιάς μετά τον εντοπισμό κρούσματος στις Σέρρες έχει σημάνει συναγερμός. Οι έλεγχοι είναι συνεχείς, παρά το γεγονός, όπως τονίζουν, ότι δεν άγγιξε η νόσος τη ζώνη ελέγχου επιτήρησης.

«Εντατικοποιήσαμε τη διενέργεια ελέγχων» δήλωσε και σημείωσε ότι ο μολυσμένος αγριόχοιρος δεν θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. «Είμαστε υποψιασμένοι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο «ήπιος» χειμώνας δεν φανέρωσε κάτι ανησυχητικό και στο θέμα της αντιμετώπισης της γρίπης των πτηνών. «Δεν υπήρξαν κρούσματα» εξήγησε «μετά την άφιξη των μεταναστευτικών πτηνών» και πρόσθεσε «Και από τη διενέργεια αυτών των ελέγχων, δεν υπήρξαν ανησυχητικά μηνύματα».

Όσον αφορά στην ενίσχυση των υπηρεσιών, υποστήριξε πως προβλέπεται η άφιξη επτά (7) συνολικά κτηνιάτρων στην περιοχή της Θράκης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Κομοτηνής

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη