Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Σε “θολό” τοπίο ακόμη Σαμοθράκη και Διδυμότειχο…Στις 22 Ιανουαρίου η εκδίκαση των ενστάσεων

Ακόμη μια αναβολή, ακόμη μια παράταση στην αγωνία και στην αβεβαιότητα. Τόσο ο δήμος Σαμοθράκης όσο και ο δήμος Διδυμοτείχου παραμένουν σε “θολό” τοπίο, καθώς οι ενστάσεις που έχουν καταθέσει ο κύριος Γαλατούμος και ο κύριος Τοκαμάνης αντίστοιχα δεν εκδικάστηκαν λόγω αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους. Αυτή είναι η τρίτη αναβολή που δίνεται με την προσδοκία να είναι και η τελευταία, ώστε να μην παραταθεί και άλλο το διχαστικό και τοξικό κλίμα, που μόνο κακό κάνουν και στους δύο δήμους.

Ο νεοεκλεγής δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας παρά το γεγονός, ότι εκκρεμεί η υπόθεση και μάλιστα με το ενδεχόμενο οι Σαμοθρακίτες να βρεθούν και πάλι στις κάλπες, προχώρησε στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, όπως άλλωστε απαιτεί και η νομοθεσία, θεωρώντας, πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει από το αρχικό αποτέλεσμα του Οκτωβρίου.

Μάλιστα στο πρώτο του λόγο, ο κύριος Βίτσας εμφανίστηκε ενωτικός και τόνισε, πως στόχος είναι η συνεργασία και η συνεννόηση, έτσι ώστε τα επόμενα 5 χρόνια το νησί να κερδίσει αυτά που δικαιούται, να λυθούν σοβαρά και χρόνια προβλήματα και να δοθούν προοπτικές και κίνητρα για ανάπτυξη. Μέχρι την εκδίκαση της ένστασης που υπέβαλε ο νυν δήμαρχος και την έκβαση αυτής, ο δήμος πρέπει να διοικηθεί, δεν μπορεί να μείνει ακέφαλος και αυτό κάνει η παράταξη που κέρδισε. Η νέα δημαρχιακή αρχή δηλώνει έτοιμη να αναλάβει, έχοντας πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που έχει μπροστά της.

Το θέμα αυτό πάντως εξακολουθεί να απασχολεί έντονα τους κατοίκους, οι οποίοι μετά από 4 χρόνια τεταμένου κλίματος επιθυμούν την ηρεμία πια.

Στο δήμο Διδυμοτείχου και εκεί το κλίμα είναι σχεδόν το ίδιο, με τις εξελίξεις να τρέχουν και την δημοτική αρχή να συνεχίζει το έργο της και όλα όσα έχει σχεδιάσει για τους δημότες. Ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου αν και βρίσκεται σε στάση αναμονής των αποτελεσμάτων από το τριμελές πρωτοδικείο, εξακολουθεί να πορεύεται κανονικά. Έχοντας διαδεχθεί τον ¨εαυτό¨ του η κατάσταση είναι πιο διαχειρίσιμη, σχεδιάζοντας ότι ακριβώς πρέπει. Όπως για παράδειγμα το μείζον ζήτημα της σχολής νοσηλευτικής για το οποίο προγραμματίστηκε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό στις 4 Ιανουαρίου λίγες ημέρες πριν την απόφαση της δικαιοσύνης. Ο δήμαρχος θεωρεί, πως δεν πρόκειται να προκύψει καμία ανατροπή, γι’ αυτό και στις 26 Δεκεμβρίου θα κάνει κανονικά την τελετή ορκωμοσίας.

Όπως και να έχει και οι δύο δήμαρχοι του Έβρου κινούνται και λειτουργούν με βάση την ετυμηγορία της κάλπης που τους έδωσε εντολή για ανάληψη καθηκόντων από την 1η Ιανουαρίου, ως νικητές της διαδικασίας. Αν από την εξέταση της ένστασης προκύψουν “εκπλήξεις” κάτι που αποκλείουν και οι δύο, τότε το σκηνικό στους δύο αυτούς δήμους αποκτά άλλη διάσταση…και άλλο ενδιαφέρον…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη