Σε κατάσταση κινητοποίησης «Red Code» τίθεται εκ νέου η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου από σήμερα, Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026, έως και την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026, με απόφαση του Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έθεσε την περιοχή σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, καθώς προβλέπεται υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, λόγω της ανόδου της στάθμης και πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Έβρου.
Η απόφαση ελήφθη κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου και ενημέρωσης από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι αρμόδιες αρχές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο καλούνται να συγκαλέσουν άμεσα τα Τοπικά και Περιφερειακά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. και Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.), προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.
Οι πολίτες καλούνται να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, ιδίως όσοι διαμένουν σε περιοχές πλησίον του ποταμού Έβρου ή σε σημεία που κατά το παρελθόν έχουν παρουσιάσει πλημμυρικά φαινόμενα.
Κ.Π.









