Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Σε λειτουργία οι νέες εγκαταστάσεις αεροπορικού καυσίμου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Τις νέες εγκαταστάσεις αεροπορικού καυσίμου στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε και επιθεώρησε παρουσία του Αερολιμενάρχη Στυλιανού Ζαντανίδη ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γεώργιος Ι. Δριτσάκος.

«Από τις 8/8/2022 ο Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» μπορεί να εξυπηρετεί με ασφάλεια σε 24ωρη βάση τον ανεφοδιασμό όλων των εναέριων μέσων που δραστηριοποιούνται στην Τερματική Περιοχή (ΤΜΑ) του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μια σημαντική υποδομή που θέτει τον ακριτικό Διεθνή Αερολιμένα στην υψηλότερη βαθμίδα παροχής υπηρεσιών.

Η παροχή αεροπορικού καυσίμου όλων των τύπων στα αεροδρόμια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αποτελεί σημαντικό στόχο τον οποίο υλοποιούμε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και όλους τους αρμόδιους φορείς Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», ανέφερε ο κ. Δριτσάκος .Οπως τόνισε «το αεροπορικό πάρκο καυσίμων που λειτουργεί στον Κρατικό αερολιμένα Αλεξανδρούπολης είναι μία νέα σύγχρονη και απολύτως ασφαλής εγκατάσταση παροχής αεροπορικού καυσίμου (Jet A1) που δίνει δυναμική προοπτική οικονομικής, κοινωνικής ανάπτυξης αλλά και εθνικής ασφάλειας τόσο στον ακριτικό Νομό Έβρου όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σημειώνεται ότι η παροχή αεροπορικού καυσίμου στον Κρατικό αερολιμένα Αλεξανδρούπολης είχε διακοπεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών λόγω αλλαγής της νομοθεσίας περί φορολογικών αποθηκών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη