Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Σε νέες μορφές δράσεις οι αγρότες του Έβρου – Αποχώρησαν από το τελωνείο Καστανεών

Σε άλλες μορφές δράσεων προσανατολίζονται οι αγρότες του Έβρου έχοντας πλέον αποχωρήσει από τα τελωνεία του νομού.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα τα τρακτέρ αποχώρησαν από το τελωνείο των Κήπων και χθες το πρωί από το τελωνείο Καστανεών.

Οι  σύλλογοι του νομού προγραμματίζουν τώρα την συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου.

Τα τρακτέρ από το Σουφλί Τυχερό και Φέρες, θα συμμετέχουν στην μηχανοκίνητη πορεία στην Αλεξανδρούπολη το πρωί της Τετάρτης ενώ την ίδια μέρα οι αγρότες των περιοχών Τριγώνου, Βύσσας,  Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται στην Ορεστιάδα.

Οι εκπρόσωποι τους με δηλώσεις τους στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τονίζουν  ότι συνεχίζουν απτόητοι αναφέροντας ότι «μέσα από τον αγώνα ο αγροτικός  κόσμος ενώθηκε, δυνάμωσε και προσπαθεί να βρει λύσεις ώστε να πιέσει την κυβέρνηση να αλλάξει στάση απέναντι τους στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα».

«Όση πίεση ήταν να ασκήσουμε από τα μπλόκα την κάναμε, τώρα σχεδιάζουμε νέες μορφές δράσης», δηλώνει ο Ηλίας Αγγελακουδης πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας ενώ ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Καναβίδης μας μεταφέρει την αναμονή που επικρατεί στους κόλπους των πυρόπληκτων αγροτών και όχι μόνο, για την ανακοίνωση της ημερομηνίας συνάντησης με τον Πρωθυπουργό στον οποίο θ καταθέσουν μια λίστα   από αιτήματα και παρατηρήσεις τις οποίες έχουν συνθέσει πολύ προσεκτικά.

Πηγή: ertnews.gr – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email