Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων προχωρούν σήμερα οι αγρότες του νοτίου Έβρου

Τα προβλήματα είναι πολλά και πρέπει να δοθούν λύσεις άμεσα. Κάθε χρόνο η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο ενώ η εγκατάλειψη του κλάδου είναι πια εμφανής.

Οι αγρότες του Έβρου για άλλη μια φορά βγαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους όπως λένε, πριν να είναι πολύ αργά για τον πρωτογενή τομέα που έτσι και αλλιώς αργοπεθαίνει.

Τα προβλήματα τους έχουν “πνίξει” και ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου να τους ακούσει, ώστε να παρθούν αποφάσεις βιώσιμες για τους παραγωγούς ειδικά μετά και τις καταστροφικέςπυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου. Σε πρώτη φάση οι αγρότες του νοτίου Έβρου προχωρούν σήμερα σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων και αναλόγως των εξελίξεων θα κινητοποιηθούν μετέπειτα.

Οι διαμαρτυρίες, όπως υποστηρίζουν είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουν να κάνουν, όμως η απογοήτευση και ο θυμός ξεχειλίζουν με αποτέλεσμα, αυτός ο τρόπος διεκδίκησης να είναι και ο μοναδικός. Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα οι επαφές και οι συζητήσεις με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων δεν απέδωσαν, αντιθέτως είδαν τις αλλαγές στον ΟΠΕΚΕΠΕ μια από τα ίδια , τις αποζημιώσεις τους δραματικά μειωμένες και τα μέτρα ενίσχυσης να “έρχονται” με το σταγονόμετρο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email