Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Σημαία στο Τριεθνές θα υψώσει το ΑΚΚΕΛ, όπως ενημέρωσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Ιστό και ελληνική σημαία στο τριεθνές του Έβρου πρόκειται να υψώσει το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, γνωστοποιώντας μάλιστα την απόφασή του και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Η πρωτοβουλία πάρθηκε μετά και την φωτογραφία στο Τριεθνές του Έβρου, όπου υπάρχουν μόνο οι σημαίες των γειτονικών χωρών και της Ε.Ε. Το ΑΚΚΕΛ αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που έστειλε:

Το ΑΚΚΕΛ ενημέρωσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι υψώνει ιστό και ελληνική σημαία στο «Τριεθνές» του Διλόφου Έβρου

            Επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, απέστειλε το ΑΚΚΕΛ ενημερώνοντάς τον ότι θα υψώσει ιστό και ελληνική σημαία στην περιοχή των ελληνοβολγαροτουρκικών συνόρων, γνωστή ως Τριεθνές, κοντά στο χωριό Δίλοφο. Όσο και αν φαίνεται παράξενο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ σε αυτή την συνοριακή περιοχή ενώ υπάρχει τουρκική και βουλγαρική.

———- Το κείμενο της επιστολής ———-

            Κύριε Υπουργέ,

            Το ΑΚΚΕΛ ενημερώθηκε για μία απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στον Βόρειο Έβρο σε σχέση με την ανυπαρξία ελληνικής σημαίας στο «Τριεθνές» σύνορο Ελλάδας-Βουλγαρίας- Τουρκίας, όπως αποτυπώνεται στην φωτογραφία:

            Με την παρούσα επιστολή το ΑΚΚΕΛ επιθυμεί να σας ενημερώσει ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην ύψωση ιστού στο εν λόγω σημείο και ελληνικής σημαίας με δικά μας έξοδα και μεταφορά.

Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει αντίρρηση από την πλευρά σας και ζητούμε να ενημερώσετε τις στρατιωτικές Αρχές (με τις οποίες θα έρθουμε και εμείς σε επαφή) ώστε να είναι εν γνώση των ενεργειών μας. Φυσικά, οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη