Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Σουφλί: Αποκαλυπτήρια γλυπτού από τα καμένα δέντρα του Δάσους Δαδιάς- Λευκίμης – Σουφλίου

Ο Δήμος Σουφλίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα» διοργανώνει αποκαλυπτήρια εκδήλωση του γλυπτού που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν φοιτητές και φοιτήτριες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, ώρα 19:00 στο Πάρκο πλησίον της Νότιας Εισόδου Σουφλίου.

Σκοπός της δράσης είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας του Σουφλίου, η οποία επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας με την προβολή της πληγείσας περιοχής και η ανάδειξή της ως ένα ισχυρό παράδειγμα αναγέννησης μέσα από την αντιμετώπιση των δυσκολιών.

Το έργο φιλοτεχνήθηκε από μία ομάδα πέντε φοιτητών/-τριών ως μία συμβολική δράση εξωστρέφειας της Σχολής, αξιοποιώντας ως πρώτη ύλη τους κορμούς καμένων δέντρων του δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου. Με επικεφαλής της ομάδας τον Καθηγητή (μέλος Ε.Ε.Π.) του Τομέα Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών της Α.Σ.Κ.Τ., Λουκά Λουκίδη, φιλοξενήθηκαν από τον Δήμο Σουφλίου, ώστε να δημιουργήσουν επί τόπου Γλυπτικές Εγκαταστάσεις.

Οι φοιτητές/-τριες που συμμετείχαν ήταν: Γεωργία Νίκα, Νίκο Ορχάνι, Νίκος Πυρομάλης και Αλέξανδρος Χριστοφορίδης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη