Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Σουφλί: Με κεντρικό θέμα το «Τραύμα» το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΝΑΦΑΛΑ 2024 

Τι ονομάζουμε τραύμα, πως το βιώνουμε, ποια είναι τα συμπτώματα και πως το καθορίζουμε. Σε μια ζωή γεμάτη με τραύματα εσωτερικά, εξωτερικά, προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά, συλλογικά, πολιτικά, σωματικά, ψυχικά βρισκόμαστε σε μια διαρκή επούλωση και ανάγκη για κατανόηση και αποδοχή.

Οι άνθρωποι γεννιόμαστε από ένα τραύμα και βιώνουμε σε όλη μας τη ζωή αυτή τη βίαιη απόσπασή μας από την αρχή μας, από την αγκαλιά της μάνας μας , μεταφορικά από τον εαυτό και το κέντρο μας, από το σώμα και αυτό που μας κάνει μοναδικούς. Αυτή η έκθεση αποτελεί μια προσπάθεια τρυφερής αποτύπωσης των τραυμάτων μας, μιας προσπάθειας να τα μοιραστούμε και να τα αγκαλιάσουμε με σκοπό να τα ερμηνεύσουμε και να χαράξουμε με ένα τρόπο τον δρόμο αυτό..  για την ανάκαμψη και ανασύσταση, επιστροφή στον εαυτό μας.

Με κεντρικό θέμα το «Τραύμα» το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΝΑΦΑΛΑ 2024 ξεκινάει το πρόγραμμα της χρονιάς του. Στο πλαίσιο αυτής της θεματικής πραγματοποιεί την ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο χώρο του Κουκουλόσπιτου. Με σκοπό την οπτική και εμπειρική προσέγγιση του τραύματος.

Προς αναζήτηση ερμηνειών οι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν με διαφορετικές εικαστικές προσεγγίσεις, με διαφορετικά μέσα ο καθένας τη δική του αίσθηση απέναντι στο τραύμα, τη δική του εκδοχή απέναντι στον καθορισμό του.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες με Φωτογραφία, Ζωγραφική, Γλυπτική, Εγκαταστάσεις, Animation, Video Projections

KATYA LISOVA, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΑΛΟΥ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΗ, ΜΑΡΙ ΜΑΣΟΥΡΙΔΟΥ, ΑΙΜΙΛΙΑ ΜΠΑΛΑΣΚΑ , ΡΑΝΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ, ΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΙΔΟΥ, ΟΛΓΑ ΣΤΕΦΑΤΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΚΙΡΗ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ

και

Βίντεο έργα των Georg Alexander Ιffert , Έλενα Κρύλοβα Παχιάκου, Γιώργος Κουρσούμπας, Δέσποινα Μαργαρίτη του τμήματος Fine Art and New Media του ΑΚΤΟ Art and Design. (Επιμέλεια video projection- Κατερίνα Αποστολίδου)

Διοργάνωση- Γνάφαλα Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου

Επιμέλεια- Μπουρουλίτη Δήμητρα, Embryo Creative Agency

Χώρος Έκθεσης- Κουκουλόσπιτο, Σουφλί

Διάρκεια Έκθεσης- 27 Απριλίου με 30 Ιουνίου

Εγκαίνια Έκθεσης- Σάββατο 27 Απριλίου 2024, 20:30

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη