Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Σπάνια ιερή ακολουθία τελέστηκε στο Ι. Ναό του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου στο Τυχερό

Μία ακολουθία η οποία γίνεται σπάνια στους Ιερούς Ναούς και μόνο όταν απαιτείται, τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου στο Τυχερό, παρουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου, αρχών και πιστών.

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, κατά την διάρκεια του εσπερινού τελέστηκε η “έκπλυσις” της Αγίας Τραπέζης.

Η συγκεκριμένη ακολουθία γίνεται σπανίως και όταν φθαρθούν τα υφάσματα που καλύπτουν την Αγ. Τράπεζα από την ημέρα των εγκαινίων της.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Αντιδήμαρχος Τυχερού, στον Ναό του Τιμίου Προδρόμου τα εγκαίνια τελέσθηκαν το 1960 και τοποθετήθηκε καινούριο “κατασάρκιο” όπου ο Μητροπολίτης κ.κ. Άνθιμος έγραψε για την ιστορία το συμβάν!

«Ο δραστήριος εφημέριος του Ναού π. Δημήτριος Στρατούδης μόλις διαπίστωσε τις φθορές φρόντισε να οργανώσει με τον Σεβασμιώτατο αυτήν την ιδιαίτερη ακολουθία.» σημείωσε ο κ. Δαρούσης.

Η Αγία Τράπεζα σε κάθε Ναό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού γι’ αυτό και είναι το ιερότερο σημείο του Ναού και απαιτεί την κύρια μέριμνα των ανθρώπων και την περιποίηση.

Το παρόν με πολύ σεβασμό αλλά και μεγάλου ενδιαφέροντος έδωσαν ο Ταξίαρχος της 7ης ταξιαρχίας κ. Β. Βασιλόπουλος όσο και ο Αντιδήμαρχος Τυχερού κ. Δημήτριος Δαρούσης και ο πρόεδρος του Τυχερου κ. Άγγελος Ζαπάρτας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη