Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Σταμενίτης σε Παπαδάκη για τις ζημιές σε ακακίες στον Έβρο: “Η διαδικασία της αποζημίωσης λειτούργησε κανονικά για όσους έπραξαν τα προβλεπόμενα”

Κάποιοι αποζημιώθηκαν και κάποιοι όχι…και γι’ αυτούς που ακόμη ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους και τι θα γίνει με τις καλλιέργειες τους, ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης, έφερε το ζήτημα των ακακιών στη βουλή, ρωτώντας τον αρμόδιο υπουργό τι θα γίνει με την ενίσχυση που περιμένουν οι πυρόπληκτοι παραγωγοί των ακακιών στο νομό, που άλλοι πληρώθηκαν για τη ζημιά που έπαθαν και άλλοι όχι.

Ο βουλευτής, ζήτησε από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη, ξεκάθαρη απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα του, περί αποζημίωσης των πυρόπληκτων παραγωγών ακακίας και αποκαθιστώντας την αδικία που έχουν υποστεί.

Ο κύριος Σταμενίτης, διευκρίνισε, ότι οι ακακίες δεν είναι υποχρεωτικό να ασφαλιστούν στον ΕΛΓΑ, ωστόσο για να είναι κάποιος δικαιούχος της οικονομικής στήριξης πρέπει να έχει υποβάλλει την ενιαία αίτηση ενίσχυσης το 2023 και να έχει καταθέσει δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ και αν πληροί τις προϋποθέσεις να έχει απευθυνθεί στο δήμο και να έχει υποβάλλει στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ την ζημία του.

Ο Υφυπουργός ανέφερε, πως με βάση τα στοιχεία, έχουν αποζημιωθεί συνολικά 152 καλλιεργητές από τα αποθεματικά του οργανισμού, με παραπάνω από 1 εκ. ευρώ για 5.510 στρέμματα και υπογράμμισε κατηγορηματικά, ότι η διαδικασία λειτούργησε κανονικά μόνο για όσους έπραξαν τα προβλεπόμενα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη