Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Σταύρος Κελέτσης: “Την ερχόμενη εβδομάδα οι πληρωμές στους πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς”

Απ’ ότι φαίνεται θα χρειαστεί να κάνουν για λίγο ακόμη υπομονή…Όλο ζήτημα ημερών ακούν πως είναι και όλο οι μέρες περνούν…

Το σήριαλ που λέγεται “αποζημίωση πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών” στο δήμο Αλεξανδρούπολης προφανώς θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, καθώς απομένουν κάποια ακόμα επεισόδια που πρέπει να παρακολουθήσουν οι πληγέντες…

7 μήνες μετά τις πυρκαγιές με το βιος του να έχει καεί και ακόμη δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Την επόμενη εβδομάδα θα δουν τα χρήματα που δικαιούνται να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Κελέτση η “πολυπόθητη” και “περιβόητη” ΚΥΑ έχει ολοκληρωθεί και έχει εγκριθεί το απαιτούμενο ποσό και από το ΥΠΑΑΤ.

Η διαδικασία βρίσκεται στον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, Θάνο Πετραλιά και αφού μπει η σχετική υπογραφή από εκεί και έπειτα ακολουθούν κάποιες τυπικές εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν και το ποσό της προκαταβολής θα πιστωθεί από τον ΕΛΓΑ στους δικαιούχους παραγωγούς.

Ο κύριος Κελέτσης παραδέχτηκε για ακόμη μια φορά, ότι υπήρξε καθυστέρηση στην στήριξη των ελαιοπαραγωγών, γι’ αυτό και ζητήθηκε συγγνώμη, αλλά όπως εξήγησε η διαδικασία ήταν συγκεκριμένη με την ΚΥΑ να πρέπει να περάσει από 3 διαφορετικά υπουργεία.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται, ότι οι ελαιοπαραγωγοί μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα από τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης Χρήστο Τριαντόπουλο αλλά και μετά την συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη στην Αλεξανδρούπολη, διεμήνυσαν, πως αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και δεν πάρουν τα χρήματα τους, τότε θα μιλούν για εμπαιγμό και θα προσανατολιστούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις έχοντας στο πλάι τους και τους υπόλοιπους αγρότες του Έβρου, δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένη διορία την αυριανή μέρα, για να λήξει οριστικά η ταλαιπωρία τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη