Στα μπλε φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Με μπλε χρώμα φωτίστηκε το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού. Παράλληλα, η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ευαισθητοποίηση του Διαβήτη, καθώς τιμήθηκε και η επέτειος των 100 χρόνων από την ανακάλυψη της ινσουλίνης.

Δείτε την ανακοίνωση:

Σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και ενίσχυσης της ορατότητας της χρόνιας πάθησης του σακχαρώδους διαβήτη, με την όποια ζουν σήμερα περίπου 1 εκατομμύριο συνάνθρωποί μας στην Ελλάδα και 463 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανταποκρινόμενος στην επιθυμία του Σύλλογος Διαβητικών Νομού Έβρου – ΣΥΔΝΕ, φωταγωγεί συμβολικά το Δημαρχείο μπλε.

Ειδικότερα φέτος, τιμάται επίσης, η 100η επέτειος από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, της σωτήριας ορμόνης που κρατά στη ζωή εκατομμύρια άτομα με διαβήτη σε όλο τον κόσμο, καθώς 100 χρόνια πριν, το 1921, οι επιστήμονες Φρέντεριχ Μπάντινγκ και Τσαρλς Μπεστ καταφέρνουν να χορηγήσουν με επιτυχία για πρώτη φορά ινσουλίνη σε ανθρώπινο οργανισμό, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σπουδαία ανακάλυψη που θα τους χάριζε ένα χρόνο αργότερα το βραβείο Νόμπελ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin