Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Στην Αλεξανδρούπολη εκδήλωση για τα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη,  η εκδήλωση που διοργάνωσαν η  Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, ο Σύνδεσμος Χειριστών Μηχανημάτων Νομού Έβρου και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιοχής Αλεξανδρούπολης, Φερών, Σουφλίου «Η Ενότητα» με θέμα «Εργατικά Ατυχήματα και Επαγγελματικές Ασθένειες. Ενημερωνόμαστε-διεκδικούμε την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων».

Ομιλητές ήταν η Εύη Γεωργιάδου, δρ. Χημικός Μηχανικός, μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και ο Θανάσης Κουτσουράς, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.

Στην τοποθέτηση της, η Εύη Γεωργιάδου παρουσίασε συγκλονιστικά στοιχεία για τα ’’ατυχήματα’’ και τις επαγγελματικές ασθένειες. Ανάδειξε τις πραγματικές αιτίες και την ευθύνη της εργοδοσίας που αξιοποιώντας τους νόμους όλων των κυβερνήσεων και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων για να αυξήσει τα κέρδη της.

Ο Θανάσης Κουτσουράς μετέφερε την εμπειρία από τον αιματοβαμμένο κλάδο των κατασκευών και από μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας. Αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις των συνδικάτων και στην αισιοδοξία που γεννά ο οργανωμένος και μαχητικός αγώνας, ο μόνος δρόμος που πρέπει να επιλέξουν οι εργαζόμενοι για να προστατευτούν.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις εκπροσώπων σωματείων και εργαζομένων που μεταφέραν ζωντανή εικόνα από χώρους εργασίας της πόλης. Τόνισαν την ανάγκη να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα και μαζί με τον αγώνα για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και διευρυμένα εργατικά δικαιώματα, να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της ζωής και της υγείας  στα χέρια τους χωρίς κανένα φόβο και δισταγμό.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη