Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2024

Στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας το 6o Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας με θεματικό άξονα: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» συμμετείχε το 6o Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Στο συνέδριο, που διοργάνωσε και συντόνισε το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών, συμμετείχαν και συνεργάστηκαν 394 σχολεία από όλη την Ελλάδα .

Το 6o Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης έλαβε μέρος στο συνέδριο διαδικτυακά, με την παρουσίαση των εργασιών των δύο πολιτιστικών προγραμμάτων που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς από τους μαθητές/τριες και τους υπεύθυνους καθηγητές τους.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές/ τριες της Γ΄ Γυμνασίου μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές, την κ. Χρυσή Μανωλοπούλου και τον κ.  Αναστάσιο Τσιφτσή  παρουσίασαν την εργασία τους με τίτλο: «Ένα διαδραστικό παιχνίδι εξερεύνησης στη γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού» προσπαθώντας με παιγνιώδη τρόπο να μεταδώσουν τις γνώσεις τους που αφορούσαν την ιστορία της αρμένικης εκκλησίας στην Αλεξανδρούπολη.

Η δεύτερη πολιτιστική ομάδα που αποτελείται από μαθητές της Β΄ Γυμνασίου παρουσίασε στο Συνέδριο την εργασία με τίτλο: « Μια παραδοσιακή φορεσιά αφηγείται…» με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Αποστολία Κατσαρού και την κ. Ελένη Σαρδανίδου . Οι μαθητές / τριες αναζήτησαν πληροφορίες για την ιστορία της Αίνου και τις ανδρικές και γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές της, των οποίων η εξέλιξη στο πέρασμα των χρόνων μαρτυρεί και αποκαλύπτει τη μοναδική ιστορία αυτής της πόλης της Ανατολικής Θράκης.

Η διαδικτυακή αυτή συμμετοχή του σχολείου της Αλεξανδρούπολης  στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας αποτέλεσε μια μοναδική γνωσιακή εμπειρία για τους μαθητές του, καθώς είχαν την ευκαιρία να αντιπροσωπεύσουν με συνέπεια και υπευθυνότητα το σχολείο τους σε μια εκδήλωση με πανελλαδική εμβέλεια, αλλά και να παρακολουθήσουν τις εργασίες των υπολοίπων σχολείων της Ελλάδος μέσα από τις οποίες μπόρεσαν να μεταφερθούν νοερά σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και να γνώρισαν την τοπική ιστορία τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη