Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Στο 2ο Φόρουμ «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» συμμετείχε η δημοσιογραφική ομάδα μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Ορεστιάδας

Συνεντεύξεις από τέσσερις υπουργούς πήρε η 15μελής μαθητική αντιπροσωπεία του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ορεστιάδας, που συμμετείχε στο 2ο Φόρουμ «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», το οποίο διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη. Εννέα μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου και 6 μαθητές της Β’ τάξης, συναντήθηκαν με τους κ. κ. Νίκο Δένδια, Χρήστο Σταϊκούρα, Κώστα Σκρέκα και Σοφία Βούλτεψη, και έκαναν συνεντεύξεις μαζί τους, οι οποίες θα δημοσιευτούν προσεχώς στο ειδικό ένθετο της εφημερίδας το «Βήμα», που φιλοξενεί μαθητικές εφημερίδες σχολείων από όλη τη χώρα. Στο ίδιο ένθετο θα φιλοξενηθούν επίσης οι συνεντεύξεις που πήραν τα παιδιά, στο περιθώριο του Φόρουμ, από τους βουλευτές Αναστάσιο Δημοσχάκη και Χρήστο Δερμεντζόπουλο, από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χριστόδουλο Τοψίδη, από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων, Κωνσταντίνο Φίλη και από τον… «συνάδελφό» τους δημοσιογράφο, Σωτήρη Δανέζη. Το 2ο Γενικό Λύκειο Ορεστιάδας είχε επιλεγεί από τους διοργανωτές του Φόρουμ μαζί με τέσσερα ακόμα σχολεία της ΑΜΘ, με κριτήριο, μεταξύ άλλων, τη μαθητική δράση έκδοσης σχολικής εφημερίδας, που υλοποιούν.

Η δημοσιογραφική μαθητική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Ορεστιάδας αποτελούνταν από τους/τις μαθητές/μαθήτριες:

Αικατερίνη Αλεξούδη (Γ’ Λυκείου)

Ευδοκία-Ελένη Μουτουσίδη (Γ’ Λυκείου)

Κωνσταντίνα Μαντικίδη (Γ΄ Λυκείου)

Κυριακή Πάντζου (Γ΄ Λυκείου)

Μιχαήλ Παπαμιχαήλ (Γ’ Λυκείου)

Σωκράτης Μαυρίδης (Γ’ Λυκείου)

Νικόλαος Τσομπανίδης (Γ’ Λυκείου)

Στυλιανός Χατζής (Γ’ Λυκείου)

Βλάσιος Χατζούδης (Γ’ Λυκείου)

Αθανάσιος Δασκαλόπουλος (Β’ Λυκείου)

Παναγιώτα Μαυροπούλου (Β’ Λυκείου)

Εμμανουήλ Γεωργιάδης (Β΄ Λυκείου)

Αθανάσιος Δαγλούδης (Β’ Λυκείου)

Ευάγγελος Μπιμπούδης (Β΄Λυκείου)

Σοφία Χριστοφορίδη (Β’ Λυκείου)

Τα παιδιά συνόδευαν η διευθύντρια του σχολείου, φιλόλογος, Θωμαΐς Ζαβαλιάρη και η καθηγήτρια φιλόλογος, Δήμητρα Αναλυτή.

Πηγή: EΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη