Στρογγυλή Τράπεζα στην Αλεξανδρούπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Η Οφθαλμολογική εταιρεία Θράκης, Ανατολικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου (Ο.Ε.Θ.Α.Μ.Β.Α.) και η Οφθαλμολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Ο.Ε.Β.Ε) υπενθυμίζουν ότι μια βασική επιπλοκή του σακχαρώδη διαβήτη είναι η προσβολή των ματιών -η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Αποτελεί τη συχνότερη αιτία τύφλωσης σε άτομα κάτω των 50 ετών.

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, δε χρειάζεται να μειωθεί η όραση για να αναζητήσει κάποιος οφθαλμολογική εξέταση.

Η προληπτική ετήσια εξέταση από τον πρώτο χρόνο διάγνωσης του διαβήτη είναι η βάση για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των οφθαλμολογικών επιπλοκών του.

Χθες, σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο σχετικής διημερίδας, διοργανώθηκε στρογγυλή τράπεζα από την Ο.Ε.Θ.Α.Μ.Β.Α. και την Ο.Ε.Β.Ε. με θέμα τις νεότερες εξελίξεις στον σακχαρώδη διαβήτη.

Μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος της ΟΕΘΑΜΒΑ, Στράτος Αλβανός, κάλεσε τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, μόλις διαγνωσθούν με την ασθένεια να προγραμματίζουν μια φορά τον χρόνο επίσκεψη σε οφθαλμίατρο -και ας είναι σε καλό επίπεδο η όρασή τους.

Όπως υπογράμμισε, η νόσος του Διαβήτη, είναι νόσος των αγγείων και επηρεάζονται και άλλα όργανα. Οι μέθοδοι και τα μηχανήματα έχουν εκσυγχρονισθεί, και με τις προληπτικές εξετάσεις -όταν γίνονται εγκαίρως- μπορούν να αποφευχθούν βαρύτερες καταστάσεις για τους ασθενείς.
Επιπλέον, ο κ. Αλβανός πρόσθεσε πως στην πρόθεση των ενώσεων των οφθαλμιάτρων είναι να πυκνώσουν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις, γύρω από αυτό το θέμα, καθώς υπάρχει μεγάλο κενό ενημέρωσης.

Πηγή: ertnews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin