Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Στ. Σταυράκογλου: Στηρίζουμε την πρόταση του Μητροπολίτη για ίδρυση κτηνιατρικής σχολής στην Αλεξανδρούπολη

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΟΓΛΟΥ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ Ανθίμου να αποστείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας με την οποία επικαιροποιεί και επαναφέρει στο προσκήνιο το αίτημα του Δ.Π.Θ. για την  ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη.

Ένα δίκαιο, τεκμηριωμένο επιστημονικά και εκπαιδευτικά, ηθικό και εθνικής διάστασης αίτημα , το οποίο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του τον Ιούνιο του 2019 στην Κομοτηνή είχε αποδεχθεί.

Με δεδομένο ότι:

Η Κυβέρνηση επενδύει  πολλαπλά στην Αλεξανδρούπολη η οποία πλέον έχει αποκτήσει στρατηγική, γεωπολιτική και γεωοικονομική αξία.

Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Δ.Π.Θ. απαρτίζεται από υψηλών προδιαγραφών στελεχειακό δυναμικό.

Η τοπική κοινωνία του δήμου Αλεξανδρούπολης υποστηρίζει θερμά αυτήν την προοπτική.

Οι τοπικοί φορείς και οργανισμοί στηρίζουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ο πρωτογενής τομέας της περιοχής ευελπιστεί ότι η   συγκεκριμένη σχολή θα συμβάλλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του.

Στο πλαίσιο αυτό η παράταξή μας «ΑΡΧΗ» και εγώ προσωπικά ως επικεφαλής, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία  του Μητροπολίτη και δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε αποφασιστικά την συγκεκριμένη διεκδίκηση.

Η δήλωση του Υποψηφίου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Σταύρου Σταυράκογλου:

Η πρόταση της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη