Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Συγκίνηση στον αποχαιρετισμό του Μητροπολίτη Άνθιμου Θεσ/νίκης : Είμαι γεμάτος ευγνωμοσύνη – «Άξιος» αναφώνησε το πλήθος (video)

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τα ονομαστηρια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης που προ ημερών ανακοίνωσε την παραίτησή σου από τα καθήκοντά του, παρίσταται εμφανώς συγκινημένος αλλά και καταβεβλημένος λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Κατά την είσοδο του στο Ιερό έσκυψε το κεφάλι του χαιρετώντας τους Μητροπολίτες, μέλη της διαρκούς ιεράς συνόδου που παρευρίσκονται στην Θεία Λειτουργία και ευλόγησε το πλήθος που γέμισε ασφυκτικά τον ναό του Πολιούχου. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας απηύθυναν χαιρετισμούς ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όλοι υπογράμμισαν την σπουδαία πνευματική προσωπικότητα και το πολύπλευρο έργο του Μητροπολίτη κατά τη διάρκεια της διακονίας του, ενώ αναγνώστηκε η τελευταία ποιμαντορική εγκύκλιος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, σηκώθηκε όρθιος, ευλόγησε τους πιστούς και με όση δύναμη είχε μέσα του μίλησε για τελευταία φορά στον κόσμο λέγοντας ότι αισθάνεται βαθιά ευγνωμοσύνη διότι, όπως είπε, έκανε αυτά που θεωρούσε χρέος του με τους ιερείς και τους πιστούς να αναφωνούν «άξιος».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε πως ο Μητροπολίτης Άνθιμος προσέφερε πολλά στην εκκλησία.

Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικωστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά την αντιφώνησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανώς συγκινημένος χάρισε στον Μητροπολίτη μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Image

Image

Image

ΠΗΓΗ: voria.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη