Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Συζήτηση Πιερρακάκη -Τσομπανίδη με θέμα τη διεκδίκηση της Κτηνιατρικής σχολής στην Ορεστιάδα

Συζήτηση με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Πιερρακάκη στην Αλεξανδρούπολη είχε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Ορεστιάδας , Αντώνης Τσομπανίδης, με θέμα την διεκδίκηση Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ορεστιάδα και συγκεκριμένα της Κτηνιατρικής.

Ο κ. Τσομπανίδης παρουσίασε στον υπουργό τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ιδρυθεί η Κτηνιατρική Σχολή στην Ορεστιάδα και του παρέδωσε σχετική με το θέμα επιστολή του Δημάρχου Ορεστιάδας Διαμαντή Παπαδόπουλου.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Ορεστιάδας αναφέρει:

“Συναντήθηκα με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Πιερρακάκη στην Αλεξανδρούπολη με θέμα την διεκδίκηση Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ορεστιάδα και συγκεκριμένα την Κτηνιατρική σχολή.

Ενημέρωσα τον υπουργό για τους λόγους που πρέπει να έρθει η σχολή στην πόλη μας με επιχειρήματα, του παρέδωσα και επιστολή του Δημάρχου μας Διαμαντή Παπαδόπουλου, όπου αναλύονται διεξοδικά οι λόγοι ίδρυσής της.

Του είπα για το τεράστιο πρόβλημα που έχει η περιοχή μας με το δημογραφικό, αφού μειώθηκε ο πληθυσμός της κατά έξι χιλιάδες κατοίκους στην τελευταία απογραφή! Απέναντι μας έχουμε μια πόλη την Αδριανούπολη που έχει ξεπεράσει τις διακόσιες χιλιάδες! Πως έχουμε την υποδομή έτοιμη (Σχολή Γεωπονίας και Δασολογίας).Ο οικονομικός μαρασμός είναι “προ των πυλών” στο Δήμο μας! Επιβάλλεται πλέον να δούνε την περιοχή μας με άλλο μάτι!

Ο υπουργός άκουσε προσεκτικά και υποσχέθηκε ότι θα το δει το θέμα.

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι δεν “επαιτούμε πλέον απαιτούμε”! Ο αγώνας συνεχίζεται για την διεκδίκηση κι άλλων σχολών στην πόλη μας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια Πανεπιστημιούπολη!!”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη