Συμμετοχή του Σταύρου Κελέτση στις εργασίες της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Βελιγράδι

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Βελιγράδι. Σε αυτή μετέχουν ορθόδοξοι στο θρήσκευμα βουλευτές από Κοινοβούλια χωρών της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής και της Αυστραλίας. Από την Ελλάδα συμμετείχαν οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης, Αθανάσιος Δαβάκης και Γιάννης Σαρακιώτης. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης έγινε απολογισμός εργασιών της ΔΣΟ, κύρια αντικείμενα της οποίας είναι η διατήρηση και ανάπτυξη της Ορθόδοξης πολιτιστικής κληρονομιάς και η συμβολή στο σύγχρονο παγκόσμιο διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Οι εργασίες της συνόδου διεξήχθησαν στο κτίριο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης, όπου τα μέλη της υποδέχτηκε ο Πρόεδρός της που κήρυξε και την έναρξη τους. Παράλληλα με τις εργασίες οι αντιπρόσωποι επισκέφθηκαν τον Πύργο Νεμπόισα, όπου φυλακίστηκε και μαρτύρησε ο εθνομάρτυρας Ρήγας Φεραίος και τον ανδριάντα του που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Βελιγραδίου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Την δεύτερη ημέρα η αντιπροσωπεία συμμετείχε σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους πεσόντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη μάχη κατά του ναζισμού, στο μνημείο των πεσόντων στρατιωτών όπου και κατατέθηκε στεφάνι. Τέλος επισκέφθηκε την Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου όπου έγινε δεκτή από τον Κοσμήτορά της και τον υπό ανέγερση Ναό του Αγίου Σάββα, τον μεγαλύτερο σήμερα ναό των Βαλκανίων, όπου και περιηγήθηκε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin