Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Συνάντηση Δερμεντζόπουλου με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων στο Β. Έβρο – Τι ειπώθηκε

Την αντίφαση των εξαγγελιών για ανασύσταση και ανασυγκρότηση του Έβρου ειδικά μετά και τις πυρκαγιές που έπληξαν το νομό σε πολλά επίπεδα και της υποβάθμισης σχολείων με συγχωνεύσεις που οδηγούν σε ερημοποίηση, ήθελε να θίξει στην συνάντηση που είχε ο βουλευτής του Έβρου της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος με τον γενικό γραμματέα Α/θμιας , Β/θμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Γιάννη Κατσαρό.

Ο κύριος Δερμεντζόπουλος μετά τις έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν και συνεχίζονται για τις συγχωνεύσεις και τις συρρίκνωσης πέντε σχολείων στον Β. Έβρο επεδίωξε να δει από κοντά τον αρμόδιο γενικό γραμματέα, ώστε να του εξηγήσει την ιδιαιτερότητα της κατάστασης και ότι μια τέτοια εξέλιξη θα συμβάλει αρνητικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανασύνταξης του νομού, συνεπώς η λύση όπως είπε είναι να αποσυρθούν αυτές οι προτάσεις που γνωστοποιηθήκαν την προηγούμενη εβδομάδα μέσω της β/θμιας εκπαίδευσης Έβρου.

Ο βουλευτής ανέφερε, πως στην συνάντηση αποτυπώθηκε θετικό κλίμα με τον γενικό γραμματέα να ακούει το ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία του Έβρου και να κατανοεί, χωρίς επιμονή και αδιαλλαξία στην στάση του, ενώ αξίζει να τονιστεί, πως ο κύριος Δερμεντζόπουλος του επεσήμανε, πως πρόκειται για σχολεία που έχουν να επιδείξουν σοβαρό και ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο με πολύ προσπάθεια και διακρίσεις. Θεωρώ, όπως είπε ο κύριος Δερμεντζόπουλος, ότι αυτά τα σχολεία έχουν μέλλον και ότι θα υπάρχουν μαθητές και δεν πρέπει να είμαστε τόσο αυστηροί καθώς ναι, μπαίνουν κάποια όρια τα οποία έχουν να κάνουν με αριθμούς , όμως υπάρχει μέλλον και πάνω σ΄ αυτό θα πρέπει να επενδύσουμε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα επανέλθει με μια συνάντηση και με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη στον οποίο θα θέσει επιπλέον στοιχεία θεωρώντας, ότι τα σχολεία θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σε ορίζοντα τετραετίας, ενώ ανέφερε πως την Τετάρτη που ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την  βουλή για το σχέδιο ανασυγκρότησης του Έβρου, θα κάνει αναφορά και στο κομμάτι της εκπαίδευσης, συνεπώς θα πρέπει να συνυπολογιστεί κάθε παράμετρος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη