Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ Αθανάσιου Τσώνη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ Αθανάσιο Τσώνη, παρουσία του Προέδρου της ΤΙΕΔΑ, Βασίλη Δέλκου.

Κατά τη συνάντηση επικυρώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων. Συζητήθηκαν τα νεότερα δεδομένα για τη χάραξη κοινής στρατηγικής για την ανάδειξη και προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος στο εσωτερικό της χώρας και στις αγορές του εξωτερικού, καθώς και η ενίσχυση συγκεκριμένων μορφών τουρισμού μέσω στοχευμένων προωθητικών ενεργειών.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της έλλειψης δεξαμενής καυσίμων στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» και αποφασίστηκε μια σειρά κοινών επισκέψεων στα εμπλεκόμενα Υπουργεία, ώστε να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση για την ανεύρεση λύσης, ενώ ακόμη συζήτησαν το ζήτημα της αξιοποίησης των ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης.

Αμφότεροι συμφώνησαν για την ανάγκη εγκατάστασης μόνιμων κλιμακίων του ΕΟΔΥ στους συνοριακούς σταθμούς διέλευσης τουριστών από τις Βαλκάνιες χώρες και από την Τουρκία και καταγραφή τους, δεδομένων των συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού, χαιρετίζοντας παράλληλα την ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη