Συνάντηση Κελέτση – Χατζηδάκη για την καταβολή του 12% και πρώην εργαζομένους στη «Θράκη»

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Δύο θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία έθεσε στον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης και που η επίλυσή τους αφορά το Υπουργείο που ηγείται ο κ. Χατζηδάκης. Η συνάντηση έγινε το απόγευμα της Πέμπτης και αφορούσε:

Το πρώτο είναι τα διαδικαστικά προβλήματα και οι καθυστερήσεις που έχουν ανακύψει με την καταβολή στις δικαιούχους επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της επιδότησης του εργασιακού κόστους 12%, μετά τη νομοθετική επίλυση του θέματος. Στη συζήτηση στην οποία παρέστησαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου προτάθηκαν και αναζητήθηκαν λύσεις, ακόμη και νομοθετικές προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που στην πράξη έχουν παρουσιαστεί.

Το δεύτερο αφορά στην εκκρεμότητα της παράτασης του προγράμματος εργασίας των πρώην εργαζομένων στην αλλαντοβιομηχανία «Θράκη», που ήδη έχει λήξει. Ο βουλευτής τόνισε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα παράτασης του προγράμματος δεδομένου ότι αφορά σε πρώην εργαζομένους σε μια ευαίσθητη περιοχή, οι περισσότεροι μεγάλης εργασιακά ηλικίας και οι οποίοι καλύπτουν καίριες ανάγκες κυρίως στο Δήμου Αλεξανδρούπολης και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Σύμφωνα με τον Υπουργό στις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται από το Υπουργείο η απόφαση επίλυσης του θέματος. 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin