Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Β. Πουλιλιού με την συντονίστρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Β. Ελλάδα Ελ. Σώκου 

Συνεχίζοντας την περιοδεία της η συντονίστρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα Έλενα Σώκου έκανε μια στάση και στον Έβρο και συγκεκριμένα στην αντιπεριφέρεια του νομού, στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να συναντήσει από κοντά τον αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Πουλιλιό αλλά και άλλους φορείς.

Στην συνάντηση αυτή, που χαρακτηρίστηκε εποικοδομητική και ουσιαστική και από τις δυο πλευρές αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ιδίως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η κυρία Σώκου γνώστρια των ζητημάτων, καθώς κατάγεται από το νομό συνοδευόταν από τους συνεργάτες της και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Άκη Παρασκευόπουλο.

Ο κύριος Πουλιλιός αρχικά έθεσε στην κυρία Σώκου τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και αφορούν στην αναπτυξιακή πορεία του νομού αλλά και στις προτεραιότητες που ο ίδιος έχει θέση για τη θητεία του, θεωρώντας την συντονίστρια, όπως, είπε σύμμαχο και αρωγό για την επίλυση των ζητημάτων που ταλανίζουν το νομό. Ο κύριος Πουλιλιός εστίασε και σε ένα ακόμη ζήτημα πολύ σοβαρό λέγοντας, πως τώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της επιτροπής ανασυγκρότησης του Έβρου, να συγκαλέσει με δική του πρωτοβουλία τους θεσμικούς του νομού, να πουν από κοινού και όχι ο καθένας ξεχωριστά τι πρέπει να γίνει για την περιοχή, να καταλήξουν δηλαδή σε ένα από κοινού σχέδιο με κοινή διεκδίκηση, ώστε να μην λένε άλλα οι δήμαρχοι, άλλα ο αντιπεριφερειάρχης και άλλα ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, να υπάρξει συντονισμός και σύμπραξη για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά της, η κυρία Σώκου άκουσε με πολύ προσοχή τα θέματα που παρουσιάστηκαν, καταγράφοντας τα με κάθε λεπτομέρεια και αναφέροντας το τι ακριβώς μπορεί να κάνει το γραφείο του πρωθυπουργού και ποιος είναι ο ρόλος του,χαρακτηρίζοντας το, ως ένα πολύ σημαντικό «εργαλείο»διευκόλυνσης και συνεργασίας που φέρνει κοντά το κέντρο με την περιφέρεια. 

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Άκης Παρασκευόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων, πως το ενδιαφέρον και η έννοια του πρωθυπουργού δεν έχουν σταματήσει ποτέ για την περιοχή και η παρουσία της κυρίας Σώκου, είναι ένα ακόμη δείγμα προς σε αυτήν την κατεύθυνση, λέγοντας παράλληλα, πως το έργο της επιτροπής ανασυγκρότησης είναι πολύ σημαντικό και αυτή όπως είπε, ίσως να είναι και η τελευταία ευκαιρία για το νομό να κοιτάξει μπροστά, να πάρει αυτά που δικαιούται, καθώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα ολιστικό, το οποίο «πατάει» στις πραγματικές ανάγκες των Εβριτών.  

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη