Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Συναγερμός για τα «ορφανά» κρούσματα – Στο τραπέζι γενικευμένη χρήση μάσκας και τοπικά lockdown

Ανησυχία επικρατεί σχετικά με τα «ορφανά» κρούσματα κορονοϊού, ενώ τα εισαγόμενα κρούσματα αναμένεται πιθανότητα να ξεπεράσουν τα 1.200 έως το τέλος Αυγούστου.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» το όριο συναγερμού για τα ορφανά κρούσματα είναι τα 50, ενώ η γενικευμένη χρήση μάσκας και τα τοπικά lockdown παραμένουν σε εφεδρεία. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τις πρώτες 10 ημέρες του Ιουλίου καταγράφηκαν 196 κρούσματα σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό, σε σύνολο 326 συνολικών κρουσμάτων.

Η αύξηση των «ορφανών» κρουσμάτων, δηλαδή αυτών που δεν έχει βρεθεί η επιδημιολογική συσχέτιση τους με γνωστή πηγή σε πάνω από 50 ημερησίως πιθανό να οδηγήσει σε νέες αποφάσεις για οριζόντια μέτρα. Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιοργκίνης δήλωσε «Θεωρώ λογικό να φτάσουν και τα 1200 αυτό το καλοκαίρι. Εάν έχουμε για 60 ημέρες από 20 κρούσματα, μπορεί να γίνει αυτό. Ωστόσο ως μέλος της Επιτροπής με απασχολούν περισσότερα αυτά που δεν βρίσκουμε παρά αυτά που βρίσκουμε. Το μεγάλο στοίχημα είναι να μη δημιουργήσουν, όσα δεν βρίσκουμε, αλυσίδες μετάδοσης του ιού σε σημεία ανά την χώρα».

Πηγή: OTAVOICE.GR

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη